Qualcomm официално представиха Snapdragon X60 – трето поколение 5G модем

Макар усвояването на технологията 5G в Европа да не се случва с много бързи темпове, развитието ѝ определено зависи от нови 5G модеми, като например новият Qualcomm Snapdragon X60 – първият в света 5G модем, произведен по 5nm технологичен процес и предлагащ възможности, които най-вероятно ще са доста актуални и необходими през следващите 2-3 години.

Snapdragon X60 предлага поддръжка както на Sub-6GHz, така и на mmWave, което го прави особено удачен за устройства, които ще предлагат максимална и ефективна поддръжка на 5G мрежа, независимо на кой континент се намирате и в мрежата на кой мобилен оператор. X60 може да работи както с NSA (несамостоятелни 5G), така и със SA (самостоятелни) мрежи от 5-то поколение.

Наред с казаното по-горе, Snapdragon X60 ще може да предлага по-високи скорости на трансфер, дори и в по-фрагментиран ефир, при наличието на голямо насищане на мрежови устройства. Така година след представянето на X55, Qualcomm са готови да се фокусират върху X60 и неговото развитие, а първите мобилни устройства, притежаващи Snapdragon X60 ще видим в началото на 2021г (Galaxy S21, например?).


One thought on “Qualcomm официално представиха Snapdragon X60 – трето поколение 5G модем

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *