Недоволни потребители искат Samsung да спре да използва Exynos SoC при Galaxy S-Series

Изглежда Samsung са си навлекли гнева на няколко хиляди (официално, към момента) потребители с апарати, екипирани с чипсет Exynos 990 (и не само). На сайтът Change.org е създадена петиция, в която подписалите се искат от Samsung да спре да предлага модели от висок клас, оборудвани с чипсет Exynos (независимо дали става дума за актуалният модел 990, или за някой друг). Както е известно, “интернационалните” модели на Galaxy S от последните години използват Exynos, докато американската версия са базирани на Snapdragon SoC.

Проблемът на тези (почти 22 000 към момента на написване) потребители е, че модификациите екипирани с Exynos SoC са “по-бавни, издържат по-малко време с едно зареждане на батерията, използват по-слаби камера сензори, предлагат по-ниска изчислителна мощност, прегряват и влизат в режим throttle по-бързо и т.н.”. “Обвиненията” достигат до там, че използваните в американските модели апарати са екипирани с камера сензори на Samsung, докато при интернационалната версия се използват SONY IMX (които, изглежда, се смятат за по-слаби).

Погледнато реално, последните поколения модели Galaxy S не са имали разлики в използваните камера сензори между моделите с Exynos и моделите със Snapdragon. Що се отнася до нивото на производителност, макар и минимално, превъзходството на Snapdragon SoC може да се нарече пренебрежимо, защото и двата SoC-а дават повече от достатъчно производителност за каквито и да е задачи, изпълнявани от смартфона.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *