Huawei Nova 6 5G ще се появи след малко повече от месец

От два дни насам в България официално се появи и предлага на мобилният пазар Huawei Nova 5T (очаквайте много скоро нашият предварителен материал за този смартфон!), а компанията е на път да ни покаже и Nova 6 с една (от много) интересна характеристика – поддръжка на 5G.

Макар че Nova 6 най-вероятно ще бъде представен и в модификация “само 4G”, основният модел ще е с поддръжка на 5G, както и (според слуховете засега) двойна лицева камера, поместена в самият дисплей (в стил Infinity-O на Samsung и техният Galaxy S10). Предвид наличието на 5G, Nova 6 най-вероятно ще е екипиран с чипсета Kirin 990 5G, което в известна степен ще доближи новият смартфон на Huawei до възможностите на флагмана Mate 30 Pro 5G.

Така или иначе, Nova 6 5G се очаква да бъде представен през декември, като към момента не е ясно с какво софтуерно съдържание ще бъде – дали ще е с Android 10 и подобно на Mate 30-Series ще е достъпен (поне засега) само в Китай, или ще бъде първоначално пуснат с Android 9 и пълноценни Google APPS, което ще значи и интернационална достъпност до края на 2019 или в самото начало на 2020 година.


One thought on “Huawei Nova 6 5G ще се появи след малко повече от месец

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *