Кара Делевин и Samsung си партнират, за да изпратят първото селфи в Космоса

Най-новото изключително технологическо постижение на Samsung изпраща Кара Делевин на междугалактическа мисия

 

Samsung Electronics Co. Ltd. днес обяви началото на дръзка, междугалактическа мисия, изпращайки смартфона Galaxy S10 5G в стратосферата, който ще даде шанс на потребителите да направят свое селфи в Космоса. Те ще бъдат в добра компания, тъй като моделът, актриса и филантроп Кара Делевин беше обявена като лице на мисията “SpaceSelfie” на Samsung .

Кара обяви кампанията в своя Instagram със специални кадри „зад кулисите“ на мисията си, като към нея се присъедини неочакван посетител – SpaceSelfie астронавтът на Samsung. Той предаде на Кара телефон Galaxy S10 5G, на който да направи първото в света „Космическо селфи“, което ще бъде показано по време на звездно събитие в новооткритата зала Samsung KX в Лондон на 23 октомври.

Най-новият технологичен подвиг на Samsung ще включва изпращането на телефон Galaxy S10 5G в стратосферата с помощта на хелиев балон с високо налягане. Потребителите ще имат шанса да направят свое собствено SpaceSelfie като качат снимка на специалната уебстраница на Samsung: www.samsung.com/spaceselfie.

След това, снимки избрани на случаен принцип ще бъдат показвани на 6.7-инчовия Dynamic AMOLED екран на S10 5G и ще бъдат заснети на фона на уникалната гледка към планетата. Тези кадри ще бъдат изпратени обратно към Земята, за да могат техните автори да ги споделят в социалните си мрежи.

С Мисия „SpaceSelfie“ Samsung демонстрира новаторския дух на марката и поставя нов стандарт за възможностите на мобилните технологии. С над 200 прекарани часа на ръба на атмосферата, Galaxy S10 5G ще покаже силата на иновациите на Samsung и как компанията продължава да създава продукти, които превръщат невъзможното във възможно.

 

Първата със SpaceSelfie – Кара Делевин

Делевин обича да прекрачва границите на възможното и да споделя неподправени кадри от професионалния и личния си живот със своите последователи в социалните мрежи. Тя е идеалният избор да бъде пионер на Мисията „SpaceSelfie“ на Samsung, тъй като вдъхновява и останалите да се включат в тази нова ера на изследване на Космоса и социалните мрежи.

„Искрено ми допада идеята за пътуване в Космоса и нямам търпение да дам началото на Мисията „SpaceSelfie“ на Samsung, като стана първия човек, който е изпратил свое селфи в Космоса. Вече планирам как да направя това най-епичното си селфи досега и с нетърпение очаквам да видя как моите фенове интерпретират предизвикателството да изпратят също своето селфи в Космоса.“, каза Кара Делевин.

В европейската кампания ще се включат и едни от най-известните български инфуленсъри. Звездното семейство Александра и Даниел Петканови, музикалният тандем Надя (Nadya) и Иван Тишев, популярната влогърка Антоанет Попова и модната икона Биляна Славейкова-Bibons ще бъдат част от междугалактическия екипаж, който ще изпрати своя снимка извън Земната орбита и ще вдъхнови своите последователи да направят същото.

 

Как ще функционира мисията на Samsung SpaceSelfie

Балон с високо налягане с размерите на половин баскетболно игрище (10,5м. х 18м.), ще бъде издигнат от стартова площадка в Южна Дакота в САЩ, носейки специална кутия за полезен товар – смартфонът Galaxy S10 5G, за да достигне до 64 900 фута над Земята (19,78 км).

Полезният товар е проектиран така, че да осигурява заснемането на качествени снимки, като се вземе предвид извивката на земната повръхност и отразяващата се светлина от Слънцето, чиято енергия ще захранва както полезния товар, така и самия смартфон S10 5G.

Обратно на Земята, потребителите ще имат шанс да получат снимка на селфито си в Космоса като направят селфи с помощта на собствения си смартфон и го качат на специалната страница на Мисията на уебсайта на Samsung.

Разработени са две специални приложения, които да помагат на Мисията „SpaceSelfie“. Първото е приложение за управление на Наземния контрол, специално създадено за изпращане и получаване на селфита между Контролния център на мисията и Galaxy S10 5G.

Второто приложение е създадено за Galaxy S10 5G и комуникира с допълнителната камера на борда, командвайки я да направи снимка на телефона със селфито, показано на екрана на S10 5G. След това, приложението на S10 прави връзка с Наземния контрол като изпраща готовия кадър обратно до Земята и оттам то се доставя на потребителя за споделяне в неговите социални мрежи.

 

Подготвянето на S10 5G за пътуване в Космоса

Със S10 5G Samsung създаде телефон, който е толкова издръжлив, че може да устои на враждебните условия и налягането в стратосферата, без изолация или допълнителен калъф.

S10 5G е бил подложен на строги тестове преди изпращането му в Космоса, като е в състояние да издържи на температури до -65° С. 6.7-инчовият Dynamic AMOLED дисплей на Galaxy S10 5G пък е тестван, за да се гарантира, че няма да се спука или кондензира на голяма надморска височина.

През 2014 г. Samsung си партнира с Елън Дедженеръс по време на Оскарите, за да заснеме едно от най-известните селфита досега. През 2019 г. брандът задава нов стандарт за възможностите на мобилните технологии, като предоставя на селфи поколението шанса за заснемането на автопортрет в Космоса.

„За да отпразнуваме как на екраните на Samsung се случват невероятни неща, решихме да изведем селфита на следващо ниво, като да дадем шанс на хората да изпратят селфито си извън Земята“, каза Бенджамин Браун, главен маркетинг директор на Samsung Европа. „Ние непрекъснато се стараем да преодоляваме границите на възможното и с Мисията „SpaceSelfie“ ще покажем, че невероятните неща продължават да се случват с помощта на технологията на Samsung – дори от ръба на Космоса“.

Посетете www.samsung.com/spaceselfie за повече информация.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *