Какво се случва, ако си счупите дисплея на Huawei P30 Pro и го занесете в официалният сервиз?

От няколко месеца насам вероятно ви правят впечатление различните сервизни кампании, които се правят от Huawei Service Center в София. Това е и официалният сервизен център на марката, намиращ се на ул. Леге No.6. И ако досега ставаше дума само за предложения, този път ще ви покажем нещо по-различно – сервизна подмяна на дисплея на Huawei P30 Pro.

В екипа на HardwareBG.com/Mobility.BG има няколко притежателя на смартфон на Huawei, като един от тях съумя да си счупи дисплея, и то по един доста неочакван начин. Това създаде много удобна възможност да проверим какво се случва, когато потребител занесе своят смартфон за подмяна на дисплей. В случая конкретно ще става дума за P30 Pro, но процедурата доста сходна и при много от другите модели на компанията.

Макар това видео доста подробно да показва процедурата по подмяна на дисплея на Huawei P30 Pro, не ви препоръчваме да се опитвате да го правите сами, в домашни условия, поради няколко много логични причини:

  • Изискват се специални аксесоари, инструменти и консумативи, някои от които няма как да си закупите сами, а са доста важна част от процедурата.
  • Подмяната на дисплея изисква рекалибриране на някои сензори и датчици по телефона, което също не може да бъде направено самостоятелно.
  • И най-важното – цената (към 28.08.2019г) на самият дисплей, закупен от чуждестранен интернет магазин е почти същата, която ще заплатите в Huawei Service Center в София. Всеки петък е налице отстъпка от 50лв, която бе приложена и в нашият случай, поради което цената на целият ремонт бе идентична с цената, която намерихме за закупуване на дисплей (плюс доставката) от интернет магазини, като например Ebay.co.uk и Amazon.co.uk.

 


One thought on “Какво се случва, ако си счупите дисплея на Huawei P30 Pro и го занесете в официалният сервиз?

  • 13.09.2019 at 18:26
    Permalink

    А граматиката?!!!
    Какво стана с нея – отненихте ли я вече?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *