Samsung ще подобряват камерата на Galaxy S20-Series чрез софтуерно обновяване

Изглежда Samsung имат нужда да поработят още малко по софтуера на камерата на най-новите им смартфони от версия Galaxy S20-Series, защото някои от колегите, вече сдобили се с тестови апарати генерират първоначални данни за качество на снимки, които данни не са от най-положителните, които вероятно корейската компания е очаквала да види и чуе. Поради това Samsung са направили официално изказване, че работят върху софтуерно обновяване, което да обърне внимание именно на проблемите с основната камера на телефоните от новата серия Galaxy S20.

Най-често се забелязва проблем с автофокуса и по-скоро бързината, с която той се случва, като колегите забелязват непостоянство в автофокуса, както и “по-бавно от очакваното” фокусиране. Това, май, никога не е било проблем за смартфоните на Samsung, или поне от Galaxy S7 насам, когато компанията въведе dual-pixel PDAF. Наред с това се забелязва прекалено “омекотяване” на кожата и лицата на хората при някои снимки, което може да се дължи на прекалено голямо редуциране на шума в направената снимка.

Със своята 108MP основна камера, както и други “благини”, Galaxy S20 Ultra би трябвало да е сред смартфоните с най-добра камера, а към момента това изглежда не е точно така. Изглежда на Samsung ще им се наложи да побързат с обновяването, за да могат да посрещнат първите си клиенти, докоснали се до своят нов Galaxy S20/S20+/S20Ultra, с ясната идея, че апаратите са на нужното ниво що се отнася до представянето на основната им камера.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *