Samsung официално представи и Galaxy A41

Ден след като в Индия бе официално показан Galaxy M21, ред е да видим и анонсирането на още един представител на по-бюджетните предложения на Samsung, макар и не чак толкова бюджетно ориентиран в ценово отношение, колкото феновете биха искали – става дума за Galaxy A41, екипиран с доста интересни нововъведения спрямо предшественика си Galaxy A40.

Новият модел предлага 48MP основен сензор на “тройната” задна камера, който е допълнен от 8MP ultra-wide и 5MP “bokeh”. Лицевата “selfie” камера е базирана на 25MP сензор. Що се отнася до дисплеят, матрица 6.1″ SuperAMOLED FHD+ се грижи за оптималното визуализиране.

Апаратът ще се предлага с комбинация от 4GB/64GB на оперативната и потребителската памет, а налице ще е и слот за карти microSD. По-интересното тук е наличието на сертификат IP68 за прахо- и водонепроницаемост.

Новият Galaxy A41 ще притежава батерия с капацитет от 3500 mAh (малко под масовата заявка на корейската компания за големи батерии в смартфоните през 2020 година), което спрямо капацитета при Galaxy A40 е повишение с повече от 10%.

Смартфонът ще работи изначално с One UI 2.0 и Android 10, като към момента стартовата му цена не е известна.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *