Kirin 820 SoC на пръв поглед изглежда “прекалено бърз” за средният клас смартфони

Вече стана дума за това, че бъдещият Huawei Nova 7SE вероятно ще въведе на мобилният пазар новият “среден клас” SoC на китайската компания – Kirin 820 5G. Това, обаче, няма да е точно така, поне що се отнася до това кой смартфон реално ще представи Kirin 820 5G. По последни данни това ще е Honor 30S, който се очаква да бъде представен официално след само няколко дни (по-точно около седмица, на 30-ти март).

Началните данни за производителността на Kirin 820 5G демонстрират превъзходство не само над Snapdragon 855, но и над Kirin 980 SoC (чипсетът, използван в Huawei P30 Pro). Споменатите два SoC-а бяха най-бързите чипсети за 2019 година, които можеше да се срещнат в смартфони, като остават едни от най-бързите дори в момента. Резултатите показват производителност само в един тест, но въпреки това са добър индикатор. Kirin 820 5G се произвежда по 7nm технологичен процес, което вероятно помага много сериозно за неговите работни честоти на ядрата Cortex-A76 и новото графично ядро Mali-G77.

По всичко личи, че смартфоните с Kirin 820 5G SoC ще са не само с по-приятна ценова ставка, но и с върхова производителност…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *