Huawei ще инсталират предварително най-интересните Android приложения в бъдещите си смартфони

Борбата е безмилостно жестока, борбата както казват, е епична. Същото може да се каже и за ситуацията между Huawei и САЩ. Не, определено не се опитваме да приравним стихотворението на Вапцаров с политическите “истории” между Китай и САЩ, но цитатът от първото изречение е доста приложим в случая. На Huawei им се налага да правят какви ли не допълнителни неща около своите апарати, за да могат да ги задържат релевантни и за широката публика (клиенти) извън пределите на Китай. Последната (поредна) идея изглежда е била разпространена между много малък брой хора (но информацията все така е изтекла в интернет пространството), като в желанието си да останат адекватни, Huawei възнамеряват да инсталират предварително определен брой приложения на своите апарати, които да са достъпни за потребителите още при първото пускане на смартфона.

Става дума за до 70 приложения, които по принцип бихте намерили в Google App Store (не, тук не се включват Google APPS), но при липсата на App Store (подобно на Mate 30 Pro) в бъдещите апарати на компанията, от Huawei възнамеряват да ви снабдят с тях предварително. Изборът на това кои приложения да бъдат инсталирани ще зависи от това за кой регион ще е предназначен апаратът, като в тези до 70 приложения ще се включват най-разнообразни заглавия, вероятно ориентирани според топ търсенията и топ свалянията от App Store за конкретният регион от земного кълбо.

Съвсем логично, това ще се случва за сметка на заемане на повече “дисково пространство” във вашият смартфон, но предвид съвременните порядки за поне 64GB потребителска памет, а най-често и 128GB (при не малка част от апаратите на Huawei), няколкото гигабайта повече заетост едва ли ще прави впечатление на повечето хора (поне на първо време). Съвсем логично, всеки потребител ще може бързо да деинсталира всички онези приложения, които не са му необходими.

Разбира се, винаги съществува и вероятността всеки потребител да си прецени сам за себе си и сравнително лесно да се “сдобие” с Google APPS на своят смартфон Huawei.

 

(“модифициран” Mate 30 Pro, Home Screen)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *