Huawei също с три нови флагмански смартфона, но на по-ниска цена…?

Почти сигурно е вече, че Huawei също ще предложат три модела смартфони от серия P40. Това ще са P40, P40 Pro, както и една нова добавка (подобно на ситуацията при Samsung) – P40 (Pro) Premium. Също подобно на ситуацията при Samsung, P40 (Pro) Premium ще е модел с върхови възможности във всеки един аспект от представянето на Huawei P40-Series. Едно нещо, и то доста важно, няма да е подобно на “ситуацията при Samsung” – за разлика от поскъпналите (спрямо предшествениците си) S20-Series, при Huawei по последни данни ще видим точно обратното – очакванията са P40-Series да се появят на по-ниска стартова цена, спрямо това, което се случи преди почти 1 година с появата на P30-Series.

Ако преди година P30 Pro стартира в Европа с цена от 999 EUR, сега предположението е за цена от 799 EUR. По същата логика P40-ката се очаква да започне своите продажби при 600 EUR, вместо миналогодишните 800 EUR за P30. Що се отнася до цената от 999 EUR, тя може би ще е “привилегия” на модела Premium. Една от причините да се предполага, че P40-Series ще се появят на по-ниска цена е липсата на Google Mobile Services и Play Store, като с по-ниската цена от Huawei искат да направят апаратите си по-атрактивни за потребителите и да създадат достатъчно добра причина за много хора да преминат към P40-Series и да оставят назад GMS и Play Store. В тази посока от голяма помощ ще е спестяването от страна на Huawei на до $40 заради липсата на GMS (това е таксата на Google за издаване на лиценз за GMS, на всеки един произведен апарат, който ще се продава в Европа).

(Huawei P40 Pro Premium)

От към новостите при P40-Series се споменават чипсета Kirin 990, използването на нов сензор 52MP (13MP снимки с приложен “Quad-Bayer”) за основната камера на смартфоните, както и 10х оптичен зуум за модела P40 (Pro) Premium (5x при P40 Pro и 3х при P40).


One thought on “Huawei също с три нови флагмански смартфона, но на по-ниска цена…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *