Huawei въведе P40 lite на европейският пазар

Без много почести и официалност, Huawei стартира присъствието на смартфона P40 lite на испанският мобилен пазар. Този смартфон не е изцяло нова разработка, а вече е добре познат на китайските потребители като Nova 6SE, а по някои азиатски пазари е наличен с моделното име Nova 7i.

Huawei P40 lite е екипиран с чипсет Kirin 810, 6GB RAM и 128GB потребителска памет, като за разлика от преди, модела lite вече не предлага опция за разширение на паметта чрез карта microSD, а възприема по-новото поколение карта-памет nano memory (въведена като употреба чрез Mate 20 и Mate 20 Pro при високият клас смартфони на Huawei). Дисплеят е вече известният чрез Nova 6SE екран с матрица 6.4″ IPS FHD+. Основната камера разполага с 4 сензора, като главният е 48MP (SONY IMX586?), допълнен от сензори ultra-wide, macro и “bokeh”.

Huawei P40 lite предлага батерия с капацитет от 4200 mAh, както и 40W зарядно устройство. Налице е също и 3.5″ стерео жак. Смартфонът ще работи под EMUI 10 и Android 10, но без Google Mobile Services и GAPPS, като ще залага на HMS (Huawei Mobile Services) и Huawei AppGallery.

Стартовата цена в Испания е 299 EUR, като по-интересното тук е бонус-добавката под формата на безжичните слушалки Freebuds 3 за тези потребители, които са направили предварителна заявка чрез интернет магазина на Huawei. Тези потребители ще получат смартфоните си на 7-ми март, докато останалите интернет магазини ще могат да предлагат P40 lite на своите потребители от 16-ти март.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *