Honor въведе Honor 9X Pro и на световният мобилен пазар

Един доста интересен смартфон се появи в Китай преди известно време, а именно Honor 9X Pro. Компанията Honor дълго време задържа този модел на китайският пазар, но ето, че е време да го видим и по други мобилни пазари – в Европа ще бъде достъпен първо във Франция, Германия и Холандия при цена от около 250 евро, както и в Саудитска Арабия и Малайзия, на сходна цена.

Honor 9X Pro предлага доста от компонентната база, която бихме очаквали от смартфон в този ценови клас – Kirin 810 SoC, 8GB RAM и поне 128GB потребителска памет. Дисплеят е същият, който видяхме при Honor 9X – 6.53″ IPS FullHD+. Тройната основна камера е с главен сензор 48MP (най-вероятно SONY IMX586), допълнен от 8MP широкоъгълна и 2MP “bokeh”. Всичко това се захранва от батерия с капацитет от 4000 mAh. Смартфонът все така ще предлага 3.5″ аудио жак, както и четец на пръстови отпечатъци.

Подобно на “събратята” от моделна линия Mate 30 Pro на Huawei, Honor 9X Pro няма да притежава Google APPS и Google Mobile Services, a ще заложи на Huawei Mobile Services и собствената (но постоянно разрастваща се) AppGallery.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *