Официалните стартови цени на Huawei P40-Series

Макар да не става дума точно за BGN (т.е. български лев), официалните стартови цени на P40-Series в EUR са също толкова показателни за това какво да очакваме като ценообразуване и в България. И така, ако започнем с Huawei P40, то…

… той ще може да бъде закупен за 799 EUR, което означава около 1600лв цена в България (без субсидиране от оператор с 2-годишен договор, без промо оферти и т.н.). Ако трябва да направим сравнение с Huawei P30 от преди година, цената е същата, с която P30 стартира своето пазарно присъствие (на ниво Европа).

Huawei P40 Pro ще струва с 200 евро повече от P40 т.е. 999 EUR или (грубо казано) около 1950лв (без субсидиране от оператор с 2-годишен договор, без промо оферти и т.н.). И при Huawei P40 Pro стартовата цена е идентична с тази, при която се появи и P30 Pro “на бял свят” (в Европа).

Huawei P40 Pro+ ще е (очаквано) най-скъп, като ще е доста над това, което се иска за Huawei P40 Pro. Тук, освен промените при основната камера, смартфонът ще притежава и двойно повече гигабайти потребителска памет.

Все още не знаем официалните цени на мобилните оператори или големите търговски вериги, но е много вероятно да са същите, с които стартираха продажби и двата модела P30 и P30 Pro.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *