“Китайските производители” на смартфони вече подготвят осемядрени модели

След като MediaTek завъртяха производство на два доста успешни чипсета (МТК6577 и MTK6589), използвани в много “китайски” смартфони и дори в апаратите на някои по-известни имена в този бранш, компанията не отдавна обяви и създаването на първият пълноценен осемядрен чипсет за смартфони и таблети – MediaTek MTK6592. Изглежда разработването на този нов чипсет върви доста успешно, защото голяма част от китайските производители на смартфони изглежда вече работят в посока на създаване на първите си модели със споменатия осемядрен схемен набор.

xiaomi_hongmi

Доста активни по въпроса са небезизвестните Xiaomi, които подхождат много агресивно и изглежда вече са започнали да подхранват IT света с информация за модел смартфон, базиран на MTK6592. Очакваше се наследника на Xiaomi Hongmi да предложи MTK6592 и да види бял свят по някое време през 2014 година, но от Xiaomi вече говорят за края на 2013 година. Оказва се, че наред с Xiaomi и Lenovo, Oppo, Vivo и Gionee също усилено разработват нови модели с основна схема MTK6592, така че след три месеца и особено около коледните и новогодишни празници има голям шанс потрбителите да имат възможността да си закупят смартфон с осемядрен чипсет и какви ли не други екстри.


One thought on ““Китайските производители” на смартфони вече подготвят осемядрени модели

  • 27.08.2013 at 10:55
    Permalink

    Говори се, че BIG-Little архитектурата също може да работят всички ядра, но софтуерно се спира това. Друг е въпросът, че ще яде ужасно много ток, а и софтуерно е трудно да се разпределят задачите според мощността на ядрото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *