Xiaomi Mi 6 може да бъде отложен заради “ситуацията” със Snapdragon 835

Дългоочакваният нов модел от серията Mi на Xiaomi може да се наложи да почака до началото на лятото за своят официален анонс, особено ако приемем, че Snapdragon 835 е основният чипсет за модела и  Samsung са се вкопчили много здраво в този SoC. Предварителни слухове свързваха Xiaomi Mi 6 както със SD835, така и с MediaTek X30, като все още не е ясно дали при този модел ще видим две модификации (според чипсета), или Snapdragon-а ще е единствен SoC.

xiaomi_mi6_specs_draft

Бъдещият Xiaomi Mi 6 се предполага, че ще предложи керамично тяло за върховата си версия, която ще притежава 256 GB вградена памет и поне 6 GB RAM. Наред с това ще видим и 12MP камера, базирана на SONY IMX362, a целият този хардуер ще се захранва от батерия с капацитет над 3000 mAh.

Съществува вероятност Mi 6 да бъде официално представен на MWC 2017 в Барселона, но неговата Snapdragon 835 версия да се появи в продажба поне три месеца по-късно. Стартирайки първо с продажби в Китай, Mi 6 може изначално да бъде представен и (поне като версия за Китай) с чипсет MediaTek Helio X30, но едва след MWC 2017 и по всяка вероятност с анонс в рамките на Китай.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *