Xiaomi официално представят Mi 9

Huawei може би не искат да споделят светлината на прожекторите с преките си конкуренти, поради което ще представят своите нови P30 и P30 Pro на 26-ти март, но изглежда Xiaomi изобщо не се притесняват от факта, че днес всички очакват да видят Samsung Galaxy S10… е, може би не всички. Така или иначе, 20-ти февруари е денят не само на Galaxy S10, но и на Xiaomi Mi 9.

Новият флагман на китайската компания е вече реалност със своят дисплей 6.39″ SuperAMOLED и разделителна способност FullHD+, Gorilla Glass 6 и вграден сензор за пръстови отпечатъци, както и чипсет Snapdragon 855. допълнен от 6 GB RAM. Вградената потребителска памет за данни може да е или 64GB, или 128GB. Батерията е с капацитет 3300 mAh (само?).

Основната камера на Xiaomi Mi 9 ще разполага с три сензора, главният от които е SONY IMX586 – 48MP с поддръжка на Quad-Bayer (т.е. 12MP стандартни снимки с повишено качество), а е налице и добавка ultra-wide 16MP. Третият сензор е 12MP “telephoto”. Оптиката на тройната камера е защитена със сапфирено покритие. Защита от вода и/или прах, обаче, няма.

Xiaomi Mi 9 предлага жично зареждане 27W Charge Turbo и безжично зареждане 20W, което е най-бързото познато до момента (но ще трябва да си закупите безжичното зарядно отделно).

Xiaomi ще предложат и една специална версия на Mi 9, която първоначално ще e достъпна само в Китай и ще притежава 12GB RAM и 256GB потребителско място.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *