Xiaomi официално представи Mi 6

Един от най-очакваните китайски смартфони за 2017 година е Xiaomi Mi 6, който най-накрая бе представен официално от Xiaomi. Проблемите с достъпните количества чипсети Snapdragon 835 доведе до няколкоседмично забавяне, но изглежда всичко вече е наред и Mi 6 e готов за своето пазарно присъствие. Покрит двустранно със стъкло и защита Gorilla Glass 5, Mi 6 е наистина уникален наследник на Mi 5. За момента не се споменава нищо за IP-сертификат за водо- и прахоустойчивост, но от Xiaomi твърдят, че този смартфон ще е “издръжлив на разливане”.

Mi 6 определено е флагмански апарат за 2017 година, не само заради своят чипсет, но и останалата хардуерна “добавка”, намираща се под 5.15″ дисплей с разделителна способност Full HD. Налице ще са два основни варианта, и двата с 6 GB RAM, но единият с 64 GB потребителска памет, а другият със 128 GB място за данни. Основната камера всъщност е съставена от две отделни 12MP камери, едната от които широкоъгълна и с 4-осова оптична стабилизация.

Апаратът се захранва от 3350 mAh (имайте предвид, че говорим за 5.1″ смартфон) и според модерните тенденции от последната една година се е сбогувал с 3.5″ конектор за слушалки. Цената на основният модел с 64 GB потребителска памет ще е около $360, а вариантът с два пъти повече гигабайти ще струва около $420. Специалният модел с керамичен гръб ще е с $15 по-скъп и ще се предлага само с 128 GB памет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *