Windows Phone 7 се появи за HTC HD2

Швейцарското ножче сред мобилните телефони се сдоби с трета операционна система. Собствениците на HTC HD2 вече ще могат да избират между Windows Mobile 6.5, Android и … Windows Phone 7. След като на 31 декември се появи официално програмата MAGLDR, която позволява инсталацията на Android на вградената памет на телефона и пълната замяна на Windows Mobile 6.5 с Android, то днес създателите на MAGLDR пуснаха новата версия 1.12, която вече поддържа Windows Phone 7.

С това добрите новини нe свършват. Потребителите, които си качат Windows Phone 7 ще могат по всяко време, при желание или необходимост, да се върнат към Windows Mobile 6.5 или Android.

Версията на Windows Phone 7, която е пусната на HD2 също вече е стабилна и предлага почти 100%-та функционалност на новата операционна система. Единствената особеност е, че за момента Windows Marketplace и XBox Live не са достъпни, но пък за сметка на това потребителят получава “отключена” версия на операционната система и сам може да си инсталира приложения. Желаещите да пробват WP7 на своя HD2 трябва да имат предвид и че SD картата ще бъде форматирана по време на първия старт на WP7, така че използвайте нова карта или си копирайте всичко важно от настоящата! Също така за момента е известно, че някои SD карти водят до нестабилност на Windows Phone 7.

На нашия тестов телефон успяхме да качим WP7 с 4GB карта на SanDisk без никакви проблеми. Самата система се държи изключително бързо и стабилно, като остава да видим и какъв ще животът на батерията.

Ако сте горд собственик на HTC HD2 и искате да си поиграете с Windows Phone 7 ще ви трябват следните неща:

1. HardSPL версия 2.08

2. Radio ROM, който поддържа 576 MB RAM. Това са всички Radio ROM-ове от американската версия на HD2.

3. MAGLDR 1.12

4. ROM с Windows Phone 7. За момента е наличен само този на Dark Forces, но в близките дни вероятно ще се появят и други версии.

Самата процедура е следната.

1. Инсталирате HardSPL 2.08

2. Ако е необходимо актуализирате Radio ROM-а на устройството.

3. Инсталирате MADLDR 1.12! Тук е важно да знаете, че предишните версии на този bootloader не поддържат Windows Phone 7! Версия 1.12 обаче поддържа Android.

4. Изключвате телефона и го включвате като задържате бутона за усилване на звука! Това ще ви отведе до менюто на MAGLDR. От там избирате опцията USB Flasher и включвате телефона към компютъра.

5. Флашвате Windows Phone 7 и започвате да се радвате на новия си телефон :)

Връщането обратно към Windows Mobile 6.5 или Android е елементарно:

1. Изключвате телефона.

2. Пускате го, като задържате бутона за намаляване на звука.

3. Когато ви се появи трицветния екран на HSPL 2.08 връзвате телефона към компютър и инсталирате от там Windows Mobile 6.5.

4. След това по желание можете да минете на Android чрез MADLDR.

Повече информация можете да намерите ТУК


4 thoughts on “Windows Phone 7 се появи за HTC HD2

 • Pingback: HTC HD2 вече може да се префлашне и да работи пълноценно с Windows Phone 7

 • 14.01.2011 at 22:56
  Permalink

  Този телефон е пълната тупалка. Хардуерът му ще е на топ ниво в следващите поне 2 години. Със 7ицата и Андроид почти няма смисъл да се купуват новите модели с около 300-400 лева по-скъпи, но дори отстъпващи по някои показатели на култовият HD2

 • 26.02.2013 at 17:05
  Permalink

  vsichko e ok no pone daite linkove za tiq neshta koita trqbvat da se instalirvat ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *