Windows Phone бавно умира…

Една от основните причини да видим проблемите на NOKIA, изкупуване на GSM бизнеса от страна на Microsoft и последвалият крах на телефоните Lumia несъмнено е операционната система Windows Phone. Дори и в нейният последен вариант, под формата на много близка до Windows 10, Windows 10 Mobile изглежда е по следите на “Lumia” и съвсем скоро ще стане част от историята.

Джо Белфиоре, един от вице-президентите в Microsoft и директно отговарящ за мобилната версия на Windows 10 недвусмислено показва, че дните на Windows 10 Mobile са преброени. Макар в бъдеще да видим корекции на проблеми в OS-а и други подобни, нова версия и нов хардуер (телефони), който да се поддържа от тази OS няма да станат реалност.

Според Белфиоре част от проблемите се крият в нежеланието на разработчиците напълно да приемат тази мобилна OS и да развиват приложения за нея, както и (разбира се) в ниският пазарен дял на апаратите с Windows 10 Mobile.

One thought on “Windows Phone бавно умира…

  • 09.10.2017 at 16:57
    Permalink

    Той не е излизал от корема на майка си този виндос фон, ако може така да се изкаже човек. И това е за добро. Айде достатъчно виндос сме се нагледали. Сега ще са мотивирани за по-добра поддръжка на стандарти, за да са съвместими файловите им формати и приложения с други среди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *