Windows 7 официално!

Е, днес беше Денят, що се отнася до Windows 7 – най-сериозно бета-тестваната операционна система, за която и бабите в долно Уйно знаят, най-после се продава. Паралелно с това ще стартират и доставките на Windows 7 от ъпгрейд схемите на производителите на лаптопи, които вероятно доста хора чакат. Хубавото на точно този пуск на нова версия на най-популярната ОС е, че партньорите и на Microsoft ще предлагат “супер оферти” с новите си компютри (лаптопи, настолни системи) и като цяло – впечатленията и очакванията са почти перфектни.

IMG_3254

На събитие днес пред журналисти и партньори бяха представени новостите в Windows 7. Специално на онези, които засягат преносимите компютри, ще се спра съвсем скоро в отделен материал, но изключително впечатление, което наистина държа да споделя сега, ми направи въвеждането на чувствителни на допир екрани в лаптопите. Вярно, върху лъскавите екрани това си е мазане с пръсти, но да посочиш нещо с пръст, вместо да се занимаваш с тъчпад, се оказа наистина голяма глезотия – в случая демонстрирана на преносим компютър на HP (на 27-ми този месец и Acer ще покажат първите си ноутбуци с Multi Touch екрани, а, доколкото чухме, на същата дата и Sony ще представят новата си продуктова гама на друго събитие).

IMG_3246

Разбира се, глезотиите в 7-цата съвсем не са само визуални, но има да четете за тях навсякъде – тази ОС премина уникален бета тест преди пускането си и днес почти всеки ентусиаст поне я е “вкусил”. По-важното е, че Microsoft наистина са се постарали да въведат удобства за почти всички потребители. Е, вероятно онези, които си искат нещо XP-like, няма да са доволни, но от показаното досега, дори Вinux гурутата ще трябва да помълчат, понеже седмицата се оказа стабилна, богата на функции и насочена към онези потребители, които най-трудно поддават на уверенията, че има и други операционни системи.

На събитието партньори бяха Most Computers, Risk Electronics, HP, Sony (учудващо, но един от най-зле представените производители у нас беше официален партньор на Microsoft за евента)…

IMG_3262 IMG_3264 IMG_3270

Тези дни очаквайте наплив от статии за Win 7 навсякъде, а от моя страна – малко инфо за какво си струва да видите и разни настройки за лаптопи, които са променени спрямо онези във Vista. В момента, в който докопам и ноутбук с мулти тъч екран, ще пусна и повече инфо за този вид устройства, които се очертават като пореден пазарен хит. А дотогава – купувайте, купувайте на далавера Windows 7…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *