SONY Xperia Compact се завръща чрез Xperia X Compact и Snapdragon 820

Феновете на продуктовата серия “компактни” смартфони Xperia Compact би трябвало да са повече от доволни от факта, че на IFA 2016 в Берлин, която започва след няколко дни от SONY ще покажат новата версия на Xperia Compact, този път под продуктовото име Xperia X Compact.

sony_xperia_x_compact_draft_gfxbench

Компанията продължава да демонстрира как трябва да се правят Compact/mini версиите на вече известни “стандартноразмерни” флагмански смартфони. Подобно на Xperia Z1/Z3/Z5 Compact, и при Xperia X Compact ще видим (почти) същия хардуер, както и в Xperia X Performance. Чипсетът Snapdragon 820 е подкрепен от 4 GB оперативна памет и 64 GB потребителска такава. Една от малкото разлики се крие в основната камера – при Xperia X Compact ще видим 16MP сензор, но пък с възможност да записва 4K видео. Лицевата камера е със “само” 8 MP сензор.

Дисплеят при Xperia X Compact е същият размер, както и при Z5 Compact – 4.6″ Full HD, а операционната система е Android 6.0.1, но по всяка вероятност много скоро ще видим и обновяване до Android 7.0.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *