Sony Mobile представя своите иновативни продукти и визия на Световния мобилен конгрес 2017

  • Xperia Touch, дългоочакваният Android проектор с мулти-тъч функционалност, излиза на определени пазари от пролетта на 2017 г.
  • Първа демонстрация на Xperia Ear “Open-style CONCEPT”, ново поколение умен продукт Xperia с безжични стерео слушалки тип „открити уши“
  • Три* нови смартфона от серията X: Xperia™ XZ Premium и телефоните от супер среден клас – Xperia XA1 и XA1 Ultra

 

Sony Mobile Communications днес затвърди позицията си на водещ новатор и визионер в комуникациите, като представи продукти и изживявания, които поставят ново начало в потребителските технологии.

“Xperia Touch е един революционен интерфейс, свързващо звено, обединяваща платформа”, каза Хироки Тотоки, президент и главен изпълнителен директор на Sony Mobile Communications. ”Година след като разкрихме новата посока на бранда и визията си за бъдещето на комуникациите, ние не само обявяваме Xperia XZ Premium – оборудван с най-напредналите технологии, с които усъвършенстваме стандартните функции на смартфоните, но и създаваме изцяло нови интерактивни комуникационни изживявания с нашите умни продукти Xperia.”

Високооценената концепция вече е търговски продукт: Xperia Touch, интерактивният Android проектор, излиза на пазара от пролетта на 2017 г.

Xperia Touch е интерактивен проектор, който превръща всяка равна повърхност в 23-инчов HD сензорен екран, с възможност за хоризонтална или вертикална късофокусна проекция. Интерфейсът е бърз, плавен и отзивчив на физическо докосване благодарение на вградената SXRD технология за прожектиране на Sony. Докосването е възможно посредством комбинацията от инфрачервена светлина и разпознаване в реално време чрез вградената камера, при скорост от 60 кадъра в секунда.

Xperia Touch дава възможност на семейството и приятелите да се съберат около една маса, кухненски плот или равна стена, за да се насладят на игри, да гледат онлайн видео стрийминг и да общуват с помощта на приложения за съобщения и социални мрежи.

Елегантният изглед на основния екран е проектиран специално за докосване – едновременно опростен и достъпен както в ярко осветени, така и в тъмни условия. Той предоставя информация за времето в реално време, дъска за записки или видео бележки, връзка към календара и Skype™ портал за видео чат с колеги или близки.

Освен че Xperia Touch е съвместим с PlayStation® 4 Remote Play1, той може да работи с всяко приложение или игра, изтеглени от Google Play Store, давайки революционно нов начин за изживявания със стотици хиляди приложения2. А уникалната проекция, сензорните възможности и архитектура ще дадат на разработчиците изцяло нова платформа, върху която да градят и създават.

Xperia Touch излиза на пазара в Европа през няколко търговски вериги и в Xperia Store Online за определени държави от пролетта на 2017 г. на препоръчителна цена на дребно от 14993 евро.

 

Свободни ръце. Свободни очи. Свободни уши: Xperia Ear “Open-style CONCEPT” е ново поколение концептуален умен продукт Xperia

Xperia Ear “Open-style CONCEPT” се базира на аудио технологията „открити уши“, разработена в рамките на програмата Future Lab на Sony – инкубатор, който дава възможност на потребителите да тестват и оформят прототипи, създавани от развойното звено на Sony.

Продуктът използва лидерството и проучванията на Sony в областта на акустиката за създаването на безжични стерео слушалки тип “открити уши”, за да могат потребителите да слушат музика и да получават известия, като едновременно с това чуват какво се случва около тях. Независимо дали слушат музика по време на тренировка или на пътуване, това устройство им предлага едно несравнимо изживяване.

Xperia Ear “Open-style CONCEPT “е създаден, за да промени напълно начина, по който слушаме и комуникираме всеки ден. Неговите два изключително мощни пространствени акустични проводника и говорителя работят заедно, за да предават звуците директно в ушния канал.

И точно както Xperia Ear, Xperia Ear “Open-style CONCEPT” ще работи с технологията Sony Agent – личен асистент, който използва гласово взаимодействие и жестовете на главата, за да помогне при изпълнението на задачи, достъп до информация и общуване.

Sony Mobile ще продължи да разработва нови функции, за да разшири и усъвършенства възможностите на това устройство за поставяне в ушите с функциите на личен асистент. Един пример за това е ‘Anytime Talk’ – нова услуга за гласови разговори, с която потребителите могат мигновено да започнат групов разговор в реално време, без да се налага да търсят из контактите си или да набират, а само с натискането на един бутон или с движение на главата. Бета версията на услугата ще бъде пусната за първото поколение Xperia Ear през идните месеци.

Sony Mobile обследва възможностите за сътрудничество между технологията Sony Agent в умните продукти Xperia и новата облачна AI платформа на LINE Corporation – компанията, разработила популярното приложение за съобщения LINE, с цел развиването и съвместното създаване на ново комуникационно изживяване.

Три* изцяло нови смартфона Xperia: флагманът Xperia™ XZ Premium и телефоните от супер среден клас Xperia XA1 и XA1 Ultra

Sony Mobile обяви три* попълнения в своята популярна X-серия, с които подобрява както първокласния, така и средния клас модели, и гарантира, че серията предлага разнообразие от функции, които ще развълнуват потребителите.

Хидеюки Фуруми, изпълнителен вицепрезидент Глобални продажби и маркетинг на Sony Mobile Communications, заяви: “Продължаваме да създаваме и да трансформираме нашето портфолио смартфони с неизменен фокус върху предоставянето на най-напредналите технологии в продукти с елегантен дизайн. Независимо дали това е камера с вградена памет и възможност за super slow motion видеозаснемане или първият в света 4K HDR дисплей в смартфон, ние осигуряваме изживявания, които докосват потребителите по емоционален и съдържателен начин, както никога досега.”

Xperia XZ Premium представя новата система на камерата от Sony – Motion Eye™, която предлага усъвършенствани функции и първокласно качество на картината, наред с първия в света 4K HDR дисплей4 (5.5 инча). Камерата Motion Eye осигурява super slow motion видеозаснемане и видеовъзпроизвеждане от 960 кадъра в секунда – четири пъти по-бавно, отколкото всеки друг смартфон5. Xperia XZ Premium ще бъде достъпен на световния пазар в цветовете Luminous Chrome и Deepsea Black от късната пролет на 2017 г.

Надграждайки върху успеха на моделите Xperia XA, представени миналата година, Xperia XA1 и 6-инчовия XA1 Ultra разполагат с красив дизайн без странични рамки на екрана. И двата модела ще надминат очакванията по отношение на камерата с характеристики от висок клас на задната камера, включително 23MP и възможности за заснемане при ниска осветеност, а XA1 Ultra е проектиран специално за любителите на селфитата с превъзходна 16MP предна камера.

Xperia XA1 и Xperia XA1 Ultra ще излязат на пазара от пролетта на 20176 с Android Nougat и в няколко модерни цвята: Бяло, Черно, Розово7 и Златно.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *