Sony Mobile представя еволюция на бранда Xperia, която създава ново измерение в комуникациите

  • Преобразеният бранд Xperia ще предоставя все повече персонализирани и интелигентни устройства, които ще обогатяват ежедневието на потребителите
  • Първите смартфони от серията “X” XperiaTM X”, “XperiaTM X Performanceи XperiaTM XA” – предлагат ново поколение технологии в камерата, батерията и дизайна
  • XperiaTM Ear осигурява нов начин за комуникация без компромис в начина, по който потребителите се наслаждават на света около себе си
  • Всички нови концептуални смарт продукти Xperia отправят истинско предизвикателство към традиционните продуктови категории със своите възможности за автоматично самообучение, наблюдение и предусещане, както и естествен потребителски интерфейс
  • RM-X7BT in-car Bluetooth® commander дава възможност за безжичен стрийминг на музика и hands-free смартфон функции по време на шофиране

 

Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) днес представиха новия облик на бранда XperiaTM с първите смартфони от серията „Х“ и нова визия за бъдещето на комуникациите – със заобикалящи свързани устройства, способни да променят начина, по който потребителите взаимодействат със света около себе си.

sony_xperia_x_performance

“Sony Mobile ще продължи да създава все по-персонализирани и по-интелигентни продукти и услуги, които вдъхновяват потребителите да правят повече и да живеят по-креативно от всякога. Нашите продукти и услуги свързват хората помежду им и се превръщат в съществена и любима част от живота им“, заяви Хироки Тотоки, президент и главен изпълнителен директор на Sony Mobile Communications.

„С нестихваща страст към технологиите ние ще продължим да добавяме нови вълнуващи функции и характеристики, за да усъвършенстваме нашите смартфони. В същото време бихме искали да променим начина, по който потребителите достъпват информация и общуват с приятелите и семействата си по един неопосредстван, естествен и по-пълноценен начин.“

Първите смартфони от серията “X”: Xperia X, Xperia X Performance and Xperia XA

Серията Xperia X въплъщава новата бранд визия на Sony Mobile, като добавя нови интелигентни технологии към популярните и радващи се на бурно одобрение функции и характеристики на Xperia – в камерата, батерията и дизайна, за да направи ежедневието на потребителите по-лесно и по-„умно“.

Xperia X Performance Colour range

Да предусетиш неочакваното е трудно, но не и невъзможно. Новото поколение камера в смартфоните Xperia издига заснемането на спонтанните моменти до нови висоти, като осигурява снимане с прецизен фокус дори и при импулсивни кадри. Изцяло обновения предикативен хибриден автоматичен фокус /Predictive Hybrid Autofocus/ в Xperia X и Xperia X Performance, разработен в тясно сътрудничество с инженерите на αTM камерите на Sony, дава възможност за избор на обект, а след това предвижда неговото движение, за да позволи заснемане с перфектен фокус и без замъгляване.

Xperia X Performance Black

Усъвършенстваните функции изискват и съответна издръжливост на батерията, като за целта серията Xperia X е оборудвана с технологията на Sony за умно управление на консумацията на енергия, за да осигури до два дни живот на батерията1. Освен че телефоните работят по-дълго време само с едно зареждане, серията Xperia X разполага с до два пъти по-дълъг живот на батерията, благодарение на Adaptive Charging технологията2 на Qnovo и системата за смарт управление на батерията от Sony. Всеки от телефоните разполага с достатъчно мощ, за да даде възможност на потребителите да извлекат максимума от усъвършенстваните им възможности: Xperia X работи с процесор Qualcomm® Snapdragon™ 650, а Xperia X Performance – с процесор Qualcomm® Snapdragon™ 820 за ултра бърза свързаност.

sony_xperia_x

Като част от единната дизайн концепция, дизайнерите на Sony са изследвали и използвали първокласни материали, текстура и извивки за естествено усещане и удобство при работа. Всеки смартфон от серията X притежава извит дисплей от стъкло, обвит от заоблена монолитна рамка, в корпус, който ляга комфортно в ръката. Емблематичната концепция за дизайна се наблюдава и в Xperia XA, който разполага със зашеметяващ дисплей „от край до край“, за да се впише естествено в стила на живот на всеки.

sony_Xperia_X_Colour_Range

Всеки един от телефоните – Xperia X, Xperia X Performance и Xperia XA, ще се предлага на пазара от лятото на 2016 г. в четири елегантни цвята – бяло, графитено черно, златен лайм и розово злато, наред с колекция от подходящи стилни калъфи.

Представяне на нова серия от смарт продукти Xperia с разширени възможности за комуникация

Новите умни устройства и концептуални продукти Xperia са създадени, за да се вписват в ежедневните ситуации и обкръжаваща среда – независимо дали у дома или „в движение“. Sony Mobile представя тази нова категория като интелигентни устройства, които подразбират предпочитанията, действията и поведението на потребителите, за да осигурят полезна и адекватна информация в конкретния момент.

Xperia Ear е ново поколение безжично устройство, което предлага нов начин за общуване, без да затруднява потребителя да се наслаждава на заобикалящия го свят. То предоставя полезна информация като личния график, времето и последните новини, за да направи притежателя си винаги в крак със случващото се, при това в движение. Оборудвано с гласовата технология на Sony, устройството изпълнява гласови команди като искане за позвъняване, търсене в мрежата, диктуване на съобщение или навигация до определена посока. Xperia Ear дава възможност за предварително планиране и изпълнение на задачите, при това удобно и със „свободни ръце“.

Устройството се свързва към смартфони с Android посредством NFC или Bluetooth®, и работи чрез приложение, което позволява персонализиране на настройките, включително информацията, която първо искаш да чуеш сутрин, тъч команди и известия от приложения.

Леката и удобна, мека силиконова слушалка е създадена за продължително носене и е осигурена с IPX2 защита от вода, както и целодневен живот на батерията3. Налична е в графитено черно, а иновативният калъф „2 в 1“ функционира и като зарядно – за лесно презареждане при необходимост.

Xperia Ear ще се продава от лятото на 2016 г.

Най-новите умни концептуални продукти Xperia – визия за комуникациите с възможности за автоматично самообучение, наблюдение и предусещане, както и естествен потребителски интерфейс

Xperia Eye е концептуална визия за ултра компактна, носима, широкоъгълна камера с удобна възможност да бъде лесно прикрепена към облеклото или да се носи около врата. Тя е резултат от вграждането на популярните технологии на Sony за цифрови изображения и за наблюдение и предусещане в най-малкия съществуващ форм фактор и разполага с 360-градусова сферична леща за естествен ъгъл на виждане. Интелигентната технология на затвора ще използва лицево и гласово разпознаване, за да улавя изображения и да дава истинско удоволствие от заснемането на моментите от живота, без да е необходимо потребителят да мисли за технологията.

Концепцията Xperia Projector ще предложи естествена и интерактивна интерфейс проекция върху всяка гладка повърхност, за да обогати, развие и стимулира креативната комуникация между всички в семейството. Ще реагира на докосване, глас и жестове на принципа, по който се управлява екрана на смартфона.

Xperia Agent е концепция за личен асистент, управляван с глас и жестове, който подобрява всекидневието, като предоставя полезна информация, помощ в комуникацията и управление на домакинските уреди. Тя използва гласовите технологии на Sony и ще отговаря на редица команди. Разполага с вградена камера и дисплей за проекция на съдържание върху повърхности.

RM-X7BT in-car Bluetooth® commander, позволяващ безжичен стрийминг на музика и hands-free смартфон функции

RM-X7BT е Bluetooth® commander за автомобил, който осигурява безжичен стрийминг на музика и използва гласовата технология на Sony, за да активира определени функции на смартфона по време на шофиране. Състои се от два модула – „адаптор“, който дава възможност за безжичен аудио стрийминг и разговори със “свободни ръце“, и “командер”, който улеснява използването на смартфон функции като навигацията. Всичко това – докато потребителят шофира напълно безопасно.

RM-X7BT in-car Bluetooth® commander ще се предлага от лятото на 2016 г.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *