SONY са продали едва 900 000 смартфона за Q2.2019

И докато някои производители на смартфони имат проблеми с продажбите на ниво очаквания да продадат няколко милиона смартфона по-малко за второто и третото тримесечие на настоящата година, SONY имат далеч по-различни грижи – компанията е съумяла изобщо да пласира под 1 милион апарата (около 900 000 смартфона Xperia) за второто тримесечие на годината.

Факт е, че по-силните години на компанията са далеч назад (както се вижда на графиката, през 2014г. от SONY са продавали почти по 10 милиона апарата за Q2 и Q3, а в края на годината са отчели продажби от почти 12 милиона за последните 3 месеца на 2014), но подобен отчет едва ли някога е бил из между предвижданията на японският гигант. Толкова слабо тримесечие не помнят от компанията за последните 10 години (горе-долу от както я има марката Xperia за смартфоните на Sony Ericsson, след това и под формата на SONY Mobile).

Не е случайно, че очакванията на SONY Mobile за продажби за 2019 година бяха понижени с 20% до 4 милиона устройства (спрямо предположенията досега за продажба на 5 милиона устройства). Все пак от SONY са оптимистично настроени, че Xperia 1 ще подобри продажбите и отчетите за третото и четвъртото тримесечия на 2019г.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *