Sony пуска на пазара мощен, преносим проектор с джобен размер за вълнуващо аудио-визуално изживяване

Днес Sony обяви, че ултра преносимият проектор MP-CD1 ще бъде наличен на пазара в Европа от тази пролет. Въпреки че се побира в дланта на ръката ви, MP-CD1 може да прожектира картина с размери до 120 инча от близко разстояние – приблизително 3.5м. Този наистина многофункционален проектор, които тежи само 280 г., мигновено превръща всяка повърхност в широк екран и работи почти безшумно, което го прави идеален за бизнес презентации извън офиса, игри, събития на открито или кино вечери със семейството.

Яркият дисплей на проектора използва DLP® IntelliBright™ технология[i], базирана на усъвършенствани алгоритми за обработка на изображения, с цел увеличаване на яркостта, без това да се отрази на консумацията на енергия от батерията.

Уникалният дизайн на проектора, отличен с iF 2018 награда за дизайн, му позволява да сведе до минимум нагряването, като същевременно поддържа висока яркост, при това – в компактно тяло с джобен размер. Рейтингът от 105 ANSI лумена и вградената батерия с капацитет от 5,000 mAh позволяват на потребителите да прожектират ясна и ярка картина в продължение на до два часа. Времето за използването му може лесно да бъде удължено чрез зареждане през стандартния USB-C порт, дори когато устройството е в употреба, като по този начин се елиминира нуждата от носене на съответния токов адаптер, който лесно може да бъде забравен някъде. Ако проекторът трябва да се използва на открито, MP-CD1 лесно може да бъде зареден от преносима батерия.

Благодарение на изключително бързото му стартиране (за 5 секунди) и множеството опции за лесно свързване през HDMI порта, излъчваното съдържание може да бъде взето от множество източници, включително от настолен компютър или дори от PlayStation, и да бъде споделено с всички в стаята за секунди. Това елиминира вероятността от прекъсване на бизнес среща, когато използвате допълнителен HDMI донгъл[ii], който ви осигурява както възможност за безжична връзка с множество устройства (включително смартфони и таблети) за стрийминг и гледане на съдържание, така и за зареждане на батерията на проектора от USB порта към донгъла, дори по време на прожекция.

Автоматичната функция за корекция на трапеца на проектора осигурява картина на цял екран без изкривяване на образа, дори когато се прожектира под ъгъл, а динамичният режим на картината подобрява изображенията и видеоклиповете до оптимална яркост и наситеност. От долната страна на устройството е разположено и стандартно гнездо за статив, за да улесни прожекцията върху всякакви повърхности – дори върху таванa.

MP-CD1 ще се предлага на пазарите в Европа от април 2018 г. на цена от около €400.

[i] DLP intellibrightTM е търговска марка на Texas Instruments

[ii] HDMI аксесоари / донгъл са налични на пазара от голям брой трети страни-доставчици


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *