Sony представя Xperia Z1 Compact – най-добрият компактен смартфон от висок клас в света

6 януари 2014 г., CES, Лас Вегас – Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) днес промени пазара на първокласни смартфон устройства с представянето на Xperia Z1 Compact – най-доброто от технологиите на Sony, интегрирани във флагмана Xperia Z1, сега в стилен и компактен нов размер.

 “С представянето на Xperia Z1 Compact нашата гама от първокласни устройства на световния пазар е по-широка от всякога и предлага на клиентите ни още по-голям избор”, каза Кунимаса Сузуки, президент и главен изпълнителен директор на Sony Mobile Communications. “Xperia Z1 без съмнение притежава пълния пакет от функции в красив и същевременно издръжлив дизайн. С Xperia Z1 Compact ние интегрираме тези първокласни функции и възможности в по-малък размер, за да ви предложим най-добрия компактен смартфон.”

SONY_Xperia_Z1_Compact

Най-добрата камера в света в компактен смартфон

Xperia Z1 Compact задава нови стандарти сред смартфоните от висок клас. Той разполага с доказаните фотографски технологии на Sony, за да предложи същото представяне и качество като на компактна дигитална камера – всичко това в изящно изработен компактен смартфон. 20.7-мегапикселовият камерафон се отличава с 1/2.3-тип CMOS сензор за изображения Exmor RS for mobile, спечелилия награди G Lens обектив на Sony и интелигентния BIONZ™ for mobile процесор за обработка на изображения, с помощта на които да осигури превъзходно качество на снимките.

Благодарение на уникалната комбинация на технологии можете да улавяте невероятно красиви, ярки и ясни изображения, дори в условия на слаба осветеност, в които светкавицата не помага. Високите скорости на затвора и ясното 3x приближение на образа ви предпазват от замъгляване на кадрите, макар да ги заснемате от разстояние, за да не пропуснете нито миг от изживяването си. Функцията Superior Auto ви помага да заснемате перфектни кадри, благодарение на интелигентната технология за разпознаване на пейзаж. Улавяте невероятни снимки на секундата – без сложни настройки. И тъй като е едновременно прахо- и водоустойчив, този издръжлив и мултифункционален смартфон пасва идеално в ежедневието ви – навсякъде, по всяко време.

Уникални социални приложения за камера – за ненадминато фотографско изживяване

Xperia Z1 Compact е с предварително инсталиран пакет от иновативни приложения за камера на Xperia, които пренасят фотографското изживяване на ново ниво:

• Timeshift burst: заснема невероятните 61 кадъра в рамките на 2 секунди, за да улавяте перфектния кадър всеки път.

• Info-eye™: иновативна функция за визуално търсене, която предоставя свързана информация относно забележителности и продукти като книги или вина, само чрез заснемането им с камерата.

• Social live: излъчвайте вашите видеа на живо във Facebook и следете в реално време на екрана на смартфона си как вашите приятели ги харесват и коментират.

• AR effect: забавлявайте се със своите снимки, благодарение на SmartARTM технологията за добавена реалност на Sony.

Наред с изброените вградени приложения, вие разполагате и с цяла гама допълнителни – забавлявайте се с Wikitude Places, Evernote, VI Sports и много други. Всичко, което трябва да направите, е да включите визьора на камерата, да изберете Superior Auto и да натиснете ‘+Apps’, за да се разкрият пред вас най-новите приложения за невероятно смартфон изживяване.

Красив и издръжлив дизайн

Xperia Z1 Compact разполага с всички функции на предизвикалия всеобщо одобрение Xperia Z1, пренесени в перфектни джобни пропорции. Интегрирайки впечатляващия OmniBalance дизайн, този прахо- и водоустойчив (IP55 и IP58) красавец е едновременно елегантен и издръжлив от всеки ъгъл. С помощта на специалния бутон за камерата вие правите снимки и видео дори под вода. Xperia Z1 Compact придава ново значение на думата „стил“ с избор от ярки цветове на панела – бял, черен, лайм и розов, които да задоволят всеки вкус. Находчиво подобрение при дизайна е новият Glove Mode4, който ви позволява да използвате Xperia Z1 Compact, дори когато носите ръкавици – независимо от метеорологичните условия.

Най-доброто представяне на батерията в компактен смартфон от висок клас

Xperia Z1 Compact предлага изумително бързо представяне и спираща дъха графика, благодарение на най-новия Qualcomm® Snapdragon™ 800 процесор с 2.2 GHz четириядрен CPU и 4G LTE свързаност. Xperia Z1 Compact разполага и с 2300 mAh батерия, която осигурява изключително работа, въпреки компактните си размери.

Battery STAMINA Mode на Sony ви помага да останете във връзка за по-дълго време, като автоматично изключва функции, за да съхранява енергия, когато не ги използвате и ги рестартира, когато отново са ви необходими. Вече можете да оставите зарядното си у дома и никога повече да не се притеснявате, че батерията ви ще падне, точно когато имате най-голяма нужда от смартфона си – Z1 Compact изпълнява всекидневните ви нужди в крачка.

Насладете се на най-добрите цветове и яркост

Благодарение на интегрирането на технологиите от BRAVIA телевизорите на Sony, Xperia Z1 Compact разполага с 4.3” TRILUMINOS™ HD Display for mobile – за да се насладите на още по-широка палитра от богати естествени цветове. Ексклузивната X-Reality for mobile технология е интелигентното решение за супер резолюция на Sony, което анализира всяко изображение и подобрява качеството, за да покаже невероятно контрастни видео клипове.

Медийните приложения на Sony

Xperia Z1 Compact предлага непрекъснат достъп както до онлайн, така и до офлайн забавления благодарение на инсталираните медийни приложения на Sony:

• PlayMemories Online6 – облачно-базирана услуга за фото- и видео съдържание, която е интегрирана в Album приложението. Новата функция ‘All Sync’ дава възможност на потребителите автоматично и незабавно да качват своите снимки без ограничение в пространството за съхранение7.

• Приложенията “WALKMAN” и Movies осигуряват достъп до над 22 милиона песни на “WALKMAN” приложението през Music Unlimited и над 150 хиляди филми и сериали на Movies приложението през Video Unlimited2 от Sony Entertainment Network.

• TrackIDTM TV9 – улеснява и подобрява изживяването ви, когато гледате телевизия. То ви дава възможност да търсите, споделяте и разглеждате информация от излъчваните телевизионни програми като например: за актьорския и творческия екип, биографии, филмографии и туитове, свързани с програмата или шоуто.

Да „превключиш“ на вълна Xperia никога не е било по-лесно

Xperia™ Transfer Mobile улеснява преминаването от настоящото ви Android или iOS устройство към Xperia. Очаква ви най-безпроблемното прехвърляне на контакти, снимки, отметки, приложения, съобщения и много други от стария ви смартфон – бързо и сигурно. И това не е всичко – вече не ви е нужен персонален компютър – просто прехвърлете всичко директно от единия на другия телефон, посредством NFC свързаност или предоставения в комплекта кабел.

Ненадмината екосистема от съпътстващи продукти и умни аксесоари Sony предлага най-богатата екосистема от иновативни съпътстващи продукти и аксесоари, за да откривате нови и нови начини да се забавлявате със смартфона си. Със 132 продукти с NFC функционалност – включително телевизори, слушалки, аудио високоговорители, таблети и много други – никога не е било по-лесно да се свържете и насладите на своето съдържание на няколко устройства.

Основни аксесоари за смартфон, които да подобрят вашето Xperia Z1 Compact изживяване, са:

• QX100: високоефективна камера тип „обектив“, създадена да се монтира върху смартфони и да се управлява от екрана на смартфона.

• SmartWatch 2: използвайте го като втори екран за Xperia Z1 Compact. Четете съобщения, управлявайте обаждания, получавайте известия – и всичко това от своята китка. Просто натиснете спусъка на камерата на своя Xperia Z1 Compact.

• DK32: магнитна зареждаща станция, която ви осигурява перфектна видимост, за разговори, гледане на видео или слушане, докато зареждате своя смартфон.

• SBH-80: стерео Bluetooth слушалки с уникален дизайн, изработени от първокласни материали и поддържащи NFC, HD Voice и aptX.

Новият SONY Xperia Z1 Compact ще бъде наличен на пазара от 14 февруари 2014г. Пълно описание на характеристиките на Xperia Z1 Compact можете да откриете тук.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *