Sony представя новите си продукти в мобилния сегмент на IFA 2016

Преди официалното откриване на IFA, Sony даде пресконференция на 1-ви септември (местно време). На нея президентът и изпълнителен директор на Sony Казуо Хирай представи новата аудио линия на компанията като пример за отдадеността към създаването на все по-завладяващи и отличаващи се продукти. Той спомена системата за виртуална реалност PlayStation®VR и продължи с различни инициативи, с които Sony открива възможности за иновации в сферата на потребителската електроника, като програмата Seed Acceleration, Life Space UX, изкуствен интелект и роботика.

Той заяви: „Ние искаме продуктите ни да са на ‘крачка разстояние’ от вас. Нашият принос към вашия живот се дължи на това, че продължаваме да добавяме емоционална стойност чрез широк спектър от продукти, които са тясно свързани с подобряването на всичко, което виждате, чувате, преживявате и на което се наслаждавате.“ Хидеюки Фуруми – EVP на Sony Mobile Communications Inc., начело на Глобални продажби & Маркетинг – излезе на сцената след това, за да разкрие новия флагман смартфон от серията Xperia™ X , като представи и напредъка на компанията в създаването на умни продукти Xperia, които предлагат нови начини за комуникация. 

Смартфони Xperia и умни продукти Xperia

Sony обяви два нови модела смартфони от серията Xperia X: новия флагман Xperia XZ и Xperia X Compact. И двата модела могат да се похвалят с подобрена камера за по-добро фото изживяване, благодарение на новата тройна сензорна технология за засичане на изображението. Xperia XZ ще се появи на световния пазар през месец октомври, докато Xperia X Compact – през месец септември.

xperia_xz_black

Тройната сензорна технология за засичане на изображение в нашата съвършено развита камера, която ви позволява да уловите всеки миг във всякаква обстановка, работи благодарение на обединяването на следните три технологии:

  • Сензор на изображението, който разполага с бърз и точен автофокус (“AF”) с възможност за изключително прецизно проследяване на обекта, Predictive Hybrid AF, който следи и предвижда движението на обекта благодарение на ненадминатия сензор на изображението, захранван от Hybrid AF, който следи и предвижда движението на обекта
  • Технология за засичане на разстоянието със сензора Laser AF, който позволява бърз и точен автофокус, дори при ниска светлина
  • Технология за засичане на цвета със сензора RGBC-IR, който улавя цветовете така, както ги виждате, независимо от осветеността в околната среда

Двата модела предлагат и значителни подобрения при видео заснемането, бидейки първите смартфони с 5-аксова стабилизация на изображението, позволяваща ви да уловите по-плавни видеа, дори при голямо приближение. Нещо повече, те разполагат и с умни настройки, за да оптимизират потребителското ви Xperia преживяване, въз основа на това как използвате смартфона си, като например Adaptive Charging технология за удължаване живота на батерията, разработена с Qnovo Inc. Xperia XZ разполага с 5.2” Full HD дисплей и метално покритие за перфектен захват в ръката ви. Xperia X Compact пък има 4.6” HD дисплей.

sony_xperia_x_compact_white

Sony също така обяви, че Xperia Ear, умният продукт за ухо и режим „свободни ръце“, който представя нов начин на комуникация, ще бъде достъпен от ноември, първоначално на избрани пазари. Xperia Ear отговаря на гласови команди и интуитивни действия и чрез безжична връзка с вашия смартфон ви дава информация и напътствия чрез неопосредствано гласово взаимодействие. Оборудван със Sony Agent Technology и сензор за близост, устройството дава полезна информация, като например графика ви за деня или други персонализирани напомняния – в секундата, в която го поставите в ухото си, позволявайки ви по този начин да бъдете „във връзка“ с ангажиментите си, докато се наслаждавате на света около вас. Sony ще представи и Xperia Projector и Xperia Agent, комбинирани с услугите на Yahoo Japan и Nestle Japan, за да бъдат демонстрирани ползите от Умните продукти за потребителското изживяване.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *