SONY представят официално Xperia C4

Вчера от SONY анонсираха един можем да кажем интересен смартфон, при който компанията най-накрая реши да разчупи статуквото с чипсетите на Qualcomm и да прибегне до доста по-интересните предложения на MediaTek. Става дума за Xperia C4, който смартфон ще се предлага и във вариант DUAL SIM, без разлика в хардуерните възможности между двете модификации.

sony_xperia_c4

SONY Xperia C4 се явява спартфон тип PROSelfie, който разполага с основна 13MP камера и лицева (селфи) 5MP камера, и двете базирани на Exmor R. Освен камерите, при Xperia C4 на ниво са и всички останали компоненти, наред с 8-ядреният чипсет с честота 1.7 GHz, 2 GB RAM и 16 GB потребителска памет (налице е и слот за карти microSD). Дисплея на Xperia C4 е с диагонал 5.5″ и резолюция 1920 х 1080, което прави този смартфон представител на високия клас предложения на SONY (изоставащ по възможности само на Xperia Z2/3/4). Предвид големината на дисплея не е учудващо, че батерията на C4-ката е с капацитет от 2600 mAh, а теглото е само 147 грама.

Новата Xperia C4 ще се появи под управлението на Android 5.0 и поне първоначално ще се предлага в три разцветки – бял, черен и “мента” (светло зелен).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *