SONY обмислят да се откажат от пазара на смартфони

Последните години не са от най-добрите за SONY, след като компанията се отказа от производството на лаптопи, извърши някои преструктурирания и всячески се опитва да се справи с финансовите си проблеми. Част от неприятните теми за разговор определено са бизнеса с телевизори и бизнеса със смартфони, които към момента определено пречат на SONY да отчита положителни финансови резултати. Шефът на SONY е споделил пред Reuters, че в следващите три години главната посока на развитие ще е в концентиране върху печелившите звена на компанията, а телевизорите и смартфоните изглежда не са точно от тях. Поне при смартфоните част от проблема идва и от сериозната конкуренция, които Apple, Samsung и LG създават на SONY, наред с някои по-малки китайски производителя, които също предлагат много добри апарати през последните 2-3 години.

sony_xperia_z3_1

CEO-то на компанията Казуо Хираи e споделил пред Reuters, че не може напълно да отрече вероятността за излизане от пазара на телевизори и този на смартфони в рамките на следващите 3 години. Налице е и вероятност да видим продажба на съответните звена от компанията, а също така и за намиране на партньори (подобно на SONY-Ericsson в миналото) за съвместно развитие на съответното подразделение. За следващите 3 години, обаче, главните цели на SONY е развитието на печелившите си подразделения, като например PlayStation.


One thought on “SONY обмислят да се откажат от пазара на смартфони

  • 18.02.2015 at 16:37
    Permalink

    Като са идиоти, които всячески се опитват да контролират потребителя, това им е отплатата. DRM и затворени стандарти – в казана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *