SONY не възнамеряват да пускат фамилията Z4 през следващите 3-4 месеца

Един от предполагаемите и очаквани анонси в рамките на MWC 2015 бе за Xperia Z4, който смартфон обаче не видя своето представяне в Барселона преди няколко дни. Оказва се, че SONY изобщо не са възнамерявали да пускат 4-тата версия на Xperia Z, не и що се отнася до следващите 3-4 месеца.

 sony_xperia_z3_compact_1

Вице-президентът на SONY за Западна Европа е заявил в интервю, че интересът към фамилия Z3 (Xperia Z3, Z3 Compact и Z3 Tablet Compact) все още е голям, поради което компанията не възнамерява да пуска заместник и така реално да си подлива вода сама на себе си. Анонсиран по време на IFA 2014, Xperia Z3 е все още актуален смартфон и появата на Xperia Z4 може да се случи едва по някое време през лятото, или дори началото на есента, точно за IFA 2015. SONY не са възприели 12-месечният цикъл на живот за флагманските си предложения, но въпреки това не виждат реална причина за преминаването към Z4. Ако бъде представен около или на IFA 2015, Xperia Z4 ще се появи именно 12 месеца след предшественика си и актуално към момента предложение Xperia Z3.

Подобно решение може да е взето и по друга причина – проблемите около Snapdragon 810 може да са накарали SONY да променят стратегията и да изчакат по-добри времена за този чипсет, който към момента не е от най-любимият на производителите на смартфони. До IFA 2014 или поне времевият период, когато ще се състои това мобилно IT шоу има още доста време, през което от SONY много добре да си помислят как искат да изглежда и да се представя бъдещият Xperia Z4 (както и неговият по-compact-ен вариант).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *