Snapdragon 820 може би също страда от прегряване

Информацията относно вероятните топлинни проблеми на Snapdraon 820 идват от неизвестен източник, познат само по своето потребителско име в Twitter, но въпреки това повдигат въпроса дали пък тази информация все пак има нещо общо с истината. Става дума за потребител Ricciolo, който е заявил, че Snapdragon 820 не е много по-различен от 810, поне що се отнася до термалните си възможности. Това недвусмислено навежда на мисълта, че наследника на SD810 е наследил и нещо неприятно от предшественика си.

qualcomm snapdragon

Имайте предвид, че при SD820 говорим за новата версия на вътрешнофирмено-модифицираните ядра Kryo, които са дериват на ARM-базираните Cortex-и, но се предполага, че ще предлагат по-висока производителност. Освен това от Qualcomm са заявили работни честоти до 3 GHz, което може да е и част от причината SD820 също да страда от високи работни температури.

Този проблем лесно може да се преодолее чрез понижаване на честотата и захранващото напрежение, но предвид възможностите на конкурентният чипсет Exynos 7420 е налице версията за необходимост от високи честоти при SD820, за да може да е адекватен на Exynos-а.

До появата на първите устройства със SD820 остава малко време, така че скоро ще разберем каква точно е истината…


One thought on “Snapdragon 820 може би също страда от прегряване

  • 20.07.2015 at 21:57
    Permalink

    Еми крайно време беше да се появи този проблем..чудя се колко ли години ще минат за да се сетят,че най-доброто решение е процесора да НЕ Е в телефона (както и батерията).Бъдете сигурни,че в бъдеще телефоните ще са просто екран,а самата машина(сигурно ще плащаме пари на месец,като наем да го ползваме,и идва и частта колкото по-бърз искаш- толкова по-скъпо ще е) ще в някоя сграда тип гугъл и така.Телефоните ще са просто екран,може би и с опцията да излгежда по-хубав-примерно златен,с диаманти,platnium и какво ли още не за външния вид :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *