Snapdragon 820 – достъпен само за Samsung, поне в началото…

Да си производител на чипове понякога има своите много големи предимства, като например опцията да се договориш с Qualcomm за ексклузивитет относно определен чипсет за определено време. В случая говорим за не кой да е схемен набор, ами конкретно за Snapdragon 820, който изглежда от Samsung ще имат възможност да предложат първи на мобилният пазар чрез смартфона Galaxy S7. Този ексклузивитет ще е актуален до месец април, когато и другите производители на смартфони ще имат възможност да представят своите устройства, базирани на SD 820.

qualcomm_snapdragon

Към момента Samsung (изглежда) са основен производител на Snapdragon 820, което най-вероятно е допринесло за уговорката със Samsung. Очаква се Snapdragon 820 да получи официалното си представяне чрез Galaxy S7 в рамките на Mobile World Congress 2016 в края на февруари, а пазарното присъствие ще се случи в рамките на месец март. Това ще даде около 1 месец време за корейската компания да е единствената, която предлага смартфон със SD 820 “под капака”.

По-важното за Snapdragon 820 е т.нар. “одобрение” от страна на Samsung, които за разлика от SD 810 решиха да използват SD 820 за новият си Galaxy S. Това до голяма степен доказва, че новият чипсет на Qualcomm ще е определено по-добър от доста критикуваният му предшественик.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *