Snapdragon 810 прегрява и в HTC One M9

Температурните проблеми на Qualcomm Snapdragon 810 продължават да тормозят най-новите смартфони от висок клас, като сега наред е наскоро анонсираният HTC One M9.

qualcomm_snapdragon_810_heat

Както се вижда от тестът, проведен от холандският сайт Tweakers.net, One M9 работи при осезаемо по-висока температура на апарата, и то с над 10С по-висока. Най-“студен” от петте апарата е Note 4, последван от One M8 и iPhone 6 Plus. LG G3 е малко по-топъл, но на фона на One M9 направо може да се нарече “студено работещ смартфон”. Към момента от HTC не се наемат официално да коментират изследването, но един от шефовете в HTC е коментирал, че разработката на софтуера на M9 не е напълно приключила и в бъдеще може да има промяна от към нивото на загряване. Това обаче неминуемо ще доведе до спад в производителността заради заложеният “тротлинг” на чипсета с цел понижаване на работната му температура.

Tова е поредният смартфон базиран на Snapdragon 810, който показва проблеми от топлинно естество. Също така до голяма степен се вижда защо от Samsung са решили да заложат изцяло на собствен чипсет при Galaxy S6.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *