Samsung Galaxy S9 също ще е с 4 GB RAM?

Появата на смартфона Samsung Galaxy S8 се очакваше да бъде първият апарат от серията Galaxy S, който да предложи 6 GB RAM на бъдещите си ползватели. И след като дори Galaxy S8+ притежаваше 4 GB RAM, погледите са насочени към Galaxy S9 и неговият официален анонс съвсем скоро. Според последни слухове може да се окаже, че Galaxy S9 също ще е екипиран с 4 GB RAM, а за 6 GB ще трябва да се ориентирате към Galaxy S9+.

Това диференциране не е учудващо, след като още от S8 и S8+ се видя, че единствено разлика в диагонала на дисплея не може да оправдае ценовата разлика между двата модела смартфони. Поради това Samsung вече са се решили да разграничат двата варианта на Galaxy S и по други хардуерни признаци, различни от самия дисплей.

Ако слуховете се окажат верни, спрямо S9+, Galaxy S9 ще предлага не само по-“малък” дисплей, но и варианти на RAM+ROM съответно 4 GB + 64 GB и 4 GB + 128 GB. Така за S9+ остават комбинациите 6GB/64GB, 6GB/128GB и 6GB/256GB. На някои (ограничени) пазари може да се появи и модификация Galaxy S9+ 6 GB/512GB. Не трябва да забравяме и друга важна разлика между Galaxy S9 и S9+ – двойната основна камера при S9+…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *