Samsung Galaxy S6 вече и на българския пазар, Vivacom с най-добрите оферти към момента

10-ти април мина и ето, че дойде време и за стартът на пазарното предлагане на най-новата версия на флагманският смартфон Galaxy на Samsung. Новият Galaxy S6 и неговият събрат с по-извит дисплей Galaxy S6 Edge са вече на българският пазар, като и трите мобилни оператора го предлагат както с договор за мобилна услуга, така и за свободно закупуване. Офертите за цена за свободна покупка стартират от 1369лв с ДДС (Vivacom) и достигат до почти 1500лв с ДДС (Telenor, 1469.90лв с ДДС).

Samsung_Galaxy_S6

Съвсем очаквано по-добрите оферти са онези, които са обвързани с подписването на 2-годишен договор за мобилна услуга. Тук най-слаба оферта отново дават Telenor, които искат между 42лв с ДДС и 53.60лв с ДДС в зависимост дали ще подпишете за мобилен план “Резерв Стандарт 10.99лв” или ще изберете най-скъпият “Резерв с отстъпка 79.99лв”. Плановете, които са с по-смислени ценови нива (около 15лв до 25лв с ДДС) позволяват взимането на Galaxy S6 на лизинг при месечна вноска от около 50лв с ДДС. Лизингът на Telenor е и с най-голямо оскъпяване, като 24-те вноски от по 41.99лв с ДДС при план “Резерв с отстъпка 79.99лв” сумарно достигат до 1008лв с ДДС, докато кеш апаратът може да се вземе за 899.99лв с ДДС. При закупуване кеш, Telenor дават по-добра цена от Мтел.

От своя страна Mtel са малко по-лицеприятни със своите оферти за взимане на Galaxy S6 на изплащане, като в зависимост кое от ценовите нива на основните планове “Трансфер” и “Смарт” изберете, месечната вноска варира между 45.98лв с ДДС и 59.98лв с ДДС. При Мтел имаме много малка разлика между сумата на месечната вноска при сравняването на взимането на апарата с план Трансфер S или Трансфер XL – едва 2лв, като самата сума варира между 47лв с ДДС и 49лв с ДДС. При тарифните планове с месечни тарифи между 15лв и 25лв при Мтел вноската е малко по-ниска от тази при Telenor. Що се отнася до оскъпяването на лизинга, при Мтел такова няма за почти всички варианти на оферти (единствено най-евтините тарифни планове ще ви генерират и оскъпяване на лизинга).

Що се отнася до Vivacom, то в момента там са най-добрите оферти за вземане на Galaxy S6 както при плащане кеш, така и при 2-годишен договор за лизинг. При този мобилен оператор цената на месечен лизинг може да падне дори под 40лв (39.90лв с ДДС), ако изберете да подпишете договор на тарифен план MaxiCall XXL. Най-скъпо ще е, ако предпочетете комбинацията с тарифен план hYBRiD – 54.90лв. При най-масовите тарифни планове с цена между 15лв и 25лв обаче лизинговите условия са най-добри ако сравняваме трите оператора – месечна вноска между 45.90лв с ДДС и 47.90лв с ДДС. Дори взимането на апарата с евтините планове MaxiCall S и MegaCall S+ оскъпява лизинга само до 48.90лв с ДДС. При Виваком, обаче, е налице оскъпяване на лизинга, подобен на този при Telenor. При кешово плащане най-скъпият тарифен план на Vivacom ще позволи закупуването на апарата на цена от 899.90лв с ДДС, а при по-евтините планове все пак ще успеете да се задържите под ценовата граница от 1000лв с ДДС, което пак е най-добрата оферта при сравнение на трите оператора.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *