Samsung Galaxy S11 ще притежава 108MP камера, базирана на Isocell Bright HMX

След като слуховете насочваха към вероятно преминаване към 108MP сензор за новото поколение смартфони на Samsung (S11?), конкретни данни от приложението за камерата в One UI 2.0 напълно затвърждава това предположение. Според тази информация, основният сензор на камерата на съответният смартфон ще може да предлага снимки с разделителна способност 12000 х 9000 пиксела, което показва именно 108MP.

Съвсем очаквано е основната настройка за снимане да не е 108MP, ами чрез използване на “Quad-Bayer”-подобна технология да се комбинират четири пиксела (2х2) в един с цел повече детайл и понижено ниво на шум при по-слабо осветяване на сцената. Така новите Galaxy S ще предлагат снимки 27MP (вместо досегашните 12MP). Възможно е да се използва и още по-сериозно комбиниране на пикселите за създаване на 12MP фотоси, като при тях ще е налице обединяване на цели 9 пиксела в един (3х3). Това определено ще е нещо, което нито един смартфон няма да е способен да предложи към този момент. Възможността за комбинацията 3х3 може би ще бъде достъпна чрез използването на 2-ро поколение сензор Isocell Bright HMX, който (няма да се учудим ако) ще е достъпен само за апаратите на Samsung (към момента 1-во поколение Isocell Bright HMX се използва в Xiaomi Mi Mix Alpha и Mi Note 10).

По всичко личи, че Samsung ще наблегнат много сериозно на обновяването на камерата на Galaxy S11-Series, като за първи път от 4 години (Galaxy S7 – Galaxy S10) ще ни предложат наистина изцяло ново решение, що се отнася до основната камера на високият клас смартфони.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *