Samsung ще “обновят фабрично” Galaxy Note 7, но няма да го продават под това име

Слуховете от преди няколко седмици относно вероятно връщане на пазара на една голяма част от апаратите Galaxy Note 7 изглежда ще се окажат реалност, след като Samsung съвсем официално потвърдиха идеята, но при определени условия. Така много от напълно работоспособните апарати Galaxy Note 7 ще се върнат на мобилният пазар, разбира се след фабрично обновяване (включващо подмяна на проблемната батерия) и пълна проверка….. както и вероятна подмяна на моделното име.

От Samsung смятат да подходят към голямата бройка върнати апарати Galaxy Note 7 по три начина:

  • Фабрично обновяване – макар фиаското да беше пълно, една голяма част от произведените Galaxy Note 7 до последно останаха напълно работоспособни апарати. Тези ще бъдат подложени на фабрично обновяване, включващо подмяна на нужните компоненти (предимно екстериорни), в това число и батерията, след което тези “нови бройки Note 7” ще са готови за повторна продажба.
  • “Извличане” на годни компоненти – ако по една или друга причина конкретният апарат не подлежи на пълно обновяване, работоспособните компоненти ще бъдат “извлечени” за използване в други апарати и приложение.
  • Извличане на полезните метални елементи – ако конкретният апарат е напълно негоден, същият ще подлежи на процедура по извличане на важни метални елементи от него чрез щадящи природата методи.

 

Дали и в кои географски региони и пазари ще видим обновените фабрично Galaxy Note 7 тепърва ще се изяснява, като от Samsung добавят, че това ще става конкретно според пазарното търсене и интерес. От Samsung са категорични, че тези обновени смартфони няма да се предлагат на пазарите в САЩ. Наред с това тепърва ще се уточнява какво ще е моделното име на тези апарати, в кой ценови клас ще се позиционират, както и какви ще са точните спецификации на смартфоните.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *