Samsung разширява портфолиото си с новия Gear S3

Samsung Electronics представи Gear S3, впечатляващ и иновативен умен часовник, който допълнително затвърждава лидерската позиция на Samsung в категорията на носимите устройства. Вдъхновен от традиционните часовници и часовникарското изкуство, Gear S3 съчетава неподвластен на времето дизайн с най-новите мобилни технологии. Устройството се отличава с IP68 сертификат за водоустойчивост, възможност за мобилни разплащания, LTE свързаност и вграден GPS, което го прави идеално допълнение към всяка колекция от часовници.

 samsung_gear3_all_1

Samsung Gear S3 е с два варианта на дизайна – Frontier и Classic – които отговарят на различния начин на живот на потребителите. Вдъхновен от активните изследователи, Gear S3 Frontier предлага както надежден, така и стилен дизайн, който слива формата с функционалността. Моделът е създаден за работа във всякакви условия и среда – независимо дали сте на бизнес среща или отдъхвате сред природата. Gear S3 Classic отдава почит към минималистичния, елегантен стил, характерен за повечето емблематични часовници. Дизайнът на този модел се отличава с изключително внимание към детайлите, като подбраният размер и форма носят същия баланс и постоянство, както и добре изработените луксозни часовници.

„С Gear S3 ние продължаваме да развиваме нашето портфолио от носими устройства, предлагайки разнообразни възможности, с които да подобрим начина на живот на потребителите. Samsung Gear S2 постигна значителен напредък в категорията на умните часовници, благодарение на персонализирания дисплей и гъвкавата въртяща се рамка. Сега с новия Gear S3, ние разширяваме нашата Gear колекция и представяме не само едно смарт устройство, а и чудесен часовник. С умни възможности и изискан, елегантен дизайн, Gear S3 е важно допълнение към нашето портфолио от умни часовници“, заяви Йонгхии Лии, изпълнителен вицепрезидент, Global Marketing, Mobile Communications Business в Samsung.

„Винаги съм имал интерес към сложните дизайни на луксозните часовници. С Gear S3, Samsung достига нивото на изработка, което определя прецизните часовници – от интуитивната въртяща се рамка до контрастната повърхност. Gear S3 е умен часовник, който дава на любителите на часовници убедителна причина да изберат устройство, което съчетава традиционния дизайн и дигиталната технология“, коментира Ариел Адамс от „aBlogtoWatch“, по време на премиерата на Gear S3 в рамките на изложението IFA.

samsung_Gear3_classic_1

В стремежа да се разкрие това, което наистина определя един часовник, Samsung черпи вдъхновение от производители по цял свят, обръщайки специално внимание на уменията и знанията при сглобяването на деликатни, но много сложни часовници. Повлиян от майсторството при традиционните часовници, Gear S3 е създаден на базата на задълбочени изследвания и проучвания сред потребители, лидери и експерти в часовникарската индустрия по цял свят. Всяка отличителна черта – от кръглата рамка до високо качествените декорации и катарами, е преобразена, за да пресъздаде външния вид на класическия часовник. В допълнение, Gear S3 се съчетава с набор от 22mm каишки, като по този начин потребителите могат лесно да персонализират своя часовник, за да подхожда на всяко облекло или специален повод.

“С Gear S3, ние имахме за цел да интегрираме традицията и технологията, създавайки един изключително интелигентен умен часовник. Големият дисплей е вдъхновен от стилове, наложени от повечето водещи марки часовници. Класически часовник в съчетание с последните иновации при технологиите, Gear S3 неминуемо ще издържи на изпитанието на времето”, каза Иван Арпа, щвейцарски дизайнер на луксозни часовници, който участва в процеса на проектиране на Gear S3.

samsung_gear3_frontier_1

В допълнение към елегантния си външен вид, Gear S3 отговаря на стандарта IP68 за водоустойчивост. Gear S3 е и първото устройство от гамата Gear, което разполага с Corning® Gorilla® Glass SR+ покритие, специално предназначено за носими устройства, за да осигури по-твърд и устойчив на надраскване дисплей.

16-мегапикселовият Always On дисплей (AOD) и Super AMOLED технологията допълнително отличават Gear S3 от други умни часовници. Always On дисплеят винаги показва времето, превръщайки се в изискан екран, който имитира външния вид и усещането от луксозните часовници.

Емблематичната за Gear S3 въртяща се рамка се отличава с нови подобрени функционалности. Потребителите могат да приемат или отказват повиквания и да изключат алармата без да докосват екрана. В допълнение, съобщенията могат автоматично да се превърнат в текст или емоджи, чрез писане или рисуване върху дисплея. Потребителите могат също да създават кратки напомняния или списъци със задачи чрез приложението Reminders.

Gear S3 поставя удобство на китката, позволявайки на потребителите да оставят своя смартфон, когато не се нуждаят от него. Вграденият GPS дава възможност на потребителите внимателно да следят ежедневните си фитнес занимания, докато алти/барометърът и скоростомерът позволяват проследяване на показатели, като надморската височина и атмосферно налягане, внезапни промени във времето, изминато разстояние и скорост.

Благодарение на LTE свързаността, която прави своя дебют при Gear S3 Frontier, потребителите никога няма да пропуснат телефонно обаждане. В допълнение, с вградения високоговорител, те могат да активират гласовите съобщения и да слушат любимата си музика. С батерия, която издържа до четири дни с едно зареждане, потребителите могат да се наслаждават на любимата си музика и да провеждат обаждания.

Дизайнът на Gear S3 взима под внимание и сигурността на потребителите. В случай на нужда, те могат да активират функциите за SOS и проследяване на локацията, за да алармират своето семейство, приятели и съответните органи при извънредни ситуации, дори когато техният телефон не е под ръка.

Потребителите имат достъп до редица разнообразни приложения за фитнес, музика, новини, спорт и пътуване, които са оптимизирани за устройствата от гамата Gear. С голямо разнообразие от дисплеи, достъпни за сваляне, потребителите могат да персонализират кръглия потребителския интерфейс, за да подхожда на техния начин на живот. Избрани приложения и дисплеи ще бъдат достъпни за сваляне директно от Gear S3 без да е необходимо първо да бъдат свалени на смартфон.

Благодарение на специалното партньорство с Арик Леви, прочут художник и индустриален дизайнер, Samsung ще представи артистични дизайни на дисплеи и каишки. Арик Леви е известен най-вече със своите скулптори, уникални инсталации и лимитирани дизайни, като всички те отразяват неговото убеждение, че „светът се върти около хората, а не около предметите“.

„Беше интересно и забавно да си партнирам със Samsung при разработването на уникални и прогресивни концепции за дисплеи и каишки за Gear S3. Вдъхновени от моите картини, инсталации и скулптори, ние създадохме функционалности, които ще се харесат не само на технологично грамотните потребители, но и на хората, които ценят изкуството, дизайна, свободата на мисълта и естетиката“, добавя Арик Леви.

Модерните дисплеи и каишки, проектирани от Арик Леви, ще бъдат представени по-късно тази година.

Samsung представи и интеграцията на новия Gear S3 s личния мобилен спътник на BMW. Чрез приложението BMW Connected и своя Gear S3, потребителите могат да получават известия, когато е време да тръгнат към следващата дестинация, да проверят горивото, и др.

За първи път пакетът Samsung Knox Tizen Wearable SDK ще бъде наличен за трети страни, доставяйки възможност за управление и разработване на персонализирани приложения за екосистемата на носимите устройства на Samsung. Gear S3 осигурява по-широки бизнес възможности, благодарение на мобилната платформа за сигурност Samsung Knox.

Samsung ще продължи да доставя софтуерни актуализации и поддръжка за потребителите на Gear S2, осигурявайки достъп до избрани функционалности на Gear S3.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *