Samsung представя Galaxy XCover Pro: елегантен, устойчив смартфон, предназначен за бизнеса

Със своя премиум дизайн, функционалности и мощни партньорски решения, Galaxy XCover Pro осигурява на потребителите идеалния баланс между интуитивен стил и продуктивност

 

Samsung Electronics Co., Ltd. представи новия Galaxy XCover Pro – смартфон, създаден за служителите в различните бизнес индустрии по света, който ще бъде наличен на българския пазар още през месец януари. Моделът напълно променя представите за телефон за работното ежедневие, като приема ролята както на устройство, което да бъде използвано в по-натоварена среда, така и на смартфон, подходящ за срещи с клиенти. Galaxy XCover Pro се базира на наследството на смартфоните от серията Galaxy със своите премиум елементи като завладяващ дисплей, дълготрайна батерия и защитната Samsung Knox платформа. Устройството е допълнено с уникални решения, реализирани чрез партньори на компанията, които могат да влязат в употреба в различни бизнес ситуации. Пример за това е възможността в смартфона да се интегрира новата „walkie talkie“ функция в Microsoft Teams.

„Galaxy XCover Pro е отражение на увеличените инвестиции и предаността на Samsung към B2B пазара“, сподели DJ Koh, президент и главен изпълнителен директор на IT & Mobile Communications Division, Samsung Electronics. „Вярваме, че пазарът за мобилни устройства, предназначени за бизнеса, е узрял за трансформация през 2020 г. Имаме амбицията да бъдем лидер в създаването на мобилна платформа за отворена съвместна работа на водената от дигитализацията работна сила.“

„Microsoft и Samsung имат дълга история на партньорство в обединяването на най-добрите хардуерни и софтуерни решения с цел преодоляване на предизвикателствата, пред които клиентите се изправят“, каза Satya Nadella, главен изпълнителен директор на Microsoft. „Мощното партньорство между Microsoft Teams и новия Galaxy XCover Pro се осланя на това сътрудничество и предоставя на служителите навсякъде технологията, от която имат нужда, за да работят заедно по-продуктивно и по-сигурно.“

 

Устройството, в което стил и устойчивост работят заедно

С иновативния мобилен телефон Galaxy XCover Pro, Samsung достига нови върхове – устройството е оптимизирано за широка гама от индустрии, сред които: търговия на дребно, производство, здравеопазване и логистика. Със своя тънък и лек форм фактор, Galaxy XCover Pro е много повече от стандартен смартфон, предназначен за работа. Моделът е най-стилният и модерен работен телефон на пазара, който обединява всичко необходимо в едно.

Моделът е IP68 водо- и прахоустойчив, като може да се справи с падания от височина до 1.5 м без защитен калъф. Освен това, Galaxy XCover Pro е сертифициран с MIL-STD 810G за надеждна защита при екстремни височини, влажност и други сурови условия в околната среда. Поддържането на зареждане чрез “Pogo pin” и съвместимостта на смартфона със зарядни станции на други доставчици дават сигурност, че телефонът е зареден още с началото на работния ден. Моделът притежава мощна 4,050mAh батерия, а когато е необходим допълнителен заряд, батерията може да бъде заменена с резервна.[1]

Galaxy XCover Pro позволява на потребителя да персонализира своето изживяване с два бутона, които може да програмира, за да активира, каквото пожелае само с един клик. Тази функционалност прави сложните работни процеси по-лесни: потребителите могат бързо да отворят скенера, да включат LED фенерчето или да активират CRM приложението. Това се случва, без да е необходимо да преминат през всички приложения, да търсят необходимото в менюто, или дори да поглеждат своя екран.2

С премахването на физическия “home” бутон, Samsung прави дизайна на телефона още по-минималистичен и елегантен, като запазва устойчивостта му. Galaxy XCover Pro притежава изчистен, 6.3” FHD + Infinity дисплей, с тъчскрийн, който работи във всякакви условия, включително дъжд и сняг. За работещите в по-полеви условия, моделът предлага опцията “glove”, която позволява използването на телефона дори с ръкавици, а новата функция за преобразуване на гласово съобщение в текст “voice to text message”
дава възможност на потребителя да диктува на устройството и по този начин да комуникира писмено лесно чрез текстови съобщения.

Full Field решение, задвижвано от партньорската екосистема на Samsung

Galaxy XCover Pro може да задоволи всички нужди на мобилното предприятие и разполага с всичко, което клиентите очакват от Samsung. Професионалистите и работниците могат да се насладят на любимите си мобилни решения от широката партньорска екосистема на Samsung, което улеснява незабавното управление на инвентаризацията, обработката на плащанията и комуникацията в движение.

С двата си програмируеми клавиша, Galaxy XCover Pro предлага фунцкията “push-to-talk”, което позволява на потребителите да поддържат всеобхватен контакт, включително с главния офис, диспечерите или различните членове на екипа на място, през целия ден, и само с натискане на бутон. За да улесни комуникацията между колегите, Samsung работи в тясно сътрудничество с Microsoft, представяйки Microsoft Teams – новата walkie talkie функционалност в Galaxy XCover Pro. Това е е първото партньорско решение, което позволява използването на функцията „push-to-talk“.

Samsung предоставя и мобилни решения на работниците от всички индустрии, за да улесни изпълнението на ежедневните задачи чрез софтуерни и хардуерни решения от Infinite Peripherals, KOAMTAC, Scandit и Visa. Сътрудниците на търговия на дребно могат да проследяват инвентаризация и да обработват плащания чрез сканиране на баркод. Те могат да се възползват от готови за използване мобилни точки на продажба (mPOS), чиито модули за плащане са достъпни въз основа SDK за доставчици на mPOS решения.

Galaxy XCover Pro ще разполага и със Samsung POS – мобилно базирано решение за точки на продажба (POS), одобрено от пилотната програма “Tap to Phone” на Visa. Това съвместно решение е от полза за продавачите, като им помага да следят как потребителите предпочитат да плащат и премахва необходимостта от специален POS хардуер, заменяйки го с надеждно, удобно и сигурно софтуерно решение. Усъвършенстваният софтуерен терминал на програмата “Tap to Phone” е изграден на база транзакциите с EMV чип, за да генерира същата функционалност, като същевременно осигурява спокойствие, че финансовите данни остават в безопасност. Потребителите ще могат да извършват плащания за секунди, като единствено докоснат безконтактната си карта, телефон или часовник върху Galaxy XCover Pro.

„Samsung Galaxy XCover Pro е устойчива POS платформа за истинска дигитална трансформация при търговията на дребно“, казва Mary Kay Bowman, ръководител на Seller Solutions във Visa. „Приложенията на смартфона за бизнеси, обвързани със здравеопазване, авиация и ресторантьорство са чудесен пример за това как заедно със Samsung Visa могат да демократизират достъпа до плащания, който потребителите все повече очакват, независимо къде се намират.“

Висока степен на защита, подходяща за управление на бизнеса

В допълнение към своята устойчивост, Galaxy XCover Pro също е създаден да осигурява безопасността на данните и е защитен с многопластовата платформа Knox на Samsung. Със Samsung Knox професионалисти, които искат да са мобилни навсякъде, могат да се възползват от разширени функции за защита на хардуера, изолация и криптиране на данни и сигурност при зареждане и изпълнение, за да гарантират, че критичната за бизнеса информация е защитена от проникване, злонамерен софтуер и други заплахи. Устройството разполага и с четец за пръстови отпечатъци и разпознаване на лица за безконтактен достъп, когато работещите са на открито.

Със Samsung Knox големите предприятия могат бързо и лесно да настройват и персонализират устройството, както и да ръководят версиите на фърмуера, което позволява на ИТ администраторите да контролират управлението и актуализациите на устройствата чрез Knox Configure и Knox E-FOTA. На избрани пазари, Galaxy XCover Pro ще бъде наличен като Enterprise Edition, осигуряващ две години наличност на пазара и четири години валидност на актуализации за сигурност, за да се гарантира непрекъснатата работа на бизнеса. С Galaxy XCover Pro, Samsung продължава да задава високото ниво на технология, готова за предприятия и подходяща за използване навсякъде, и по всяко време.

[1] Допълнителната батерия се продава отделно.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *