Samsung представят официално Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge

Ден преди старта на Mobile World Congress 2015 от Samsung обявиха официално Galaxy S6 и S6 Edge. Двата нови флагмански смартфона на корейският производител бяха представени на специалното събитие Samsung Unpacked, провеждащо се днес.

samsung_glalaxy_S6_mwc

Шефът на компанията без много свенливост директно нарече Galaxy S6 най-добрият смартфон към момента – най-добрата камера, най-добрият софтуер, най-добрият хардуер. Безжично зареждане, без повече търсене на кабели и други жични варианти, и то с голяма ефективност (два пъти по-бързо зареждане, от колкото би отнело при iPhone 6). Най-добрата LTE технология.

От гледна точка на дизайна добре познатата визия на Samsung все пак е спазена, но е и помислено за всеки един по-важен аспект. Освен всичко друго, варианта S6 Edge е с екран, огънат от двете страни, а това към момента наистина е уникално предложение. Според Samsung, новите модели S6 и S6 Edge са базирани на метални елементи, които са с 50% по-здрави и със сигурност няма да се огънат (от Apple определено няма да са щастливи от тази препратка). Въпреки вграденото безжично зареждане, Galaxy S6 е с дебелина от само 6.8мм.

samsung_glalaxy_S6_mwc_2

На ниво интерфейс от компанията са прибегнали до доста промени – цветовите гами са напълно нови, използват се само светли и топли цветове. Софтуера на камерата също е модифициран, като важните контроли освен икона вече ще имат и текстово обозначение. Различните групи от контакти могат да имат отделно цветово обозначение, което при версия Edge да се използва като визуално идентифициране без изобщо да докосвате смартфона.

На ниво хардуер, налице е 14nm FinFET чипсет Exynos 7420, който е подкрепен от 3 GB памет тип DDR4. Дисплеят на двата нови апарата според Samsung е най-добрият – 577 dpi, 5.1″ QHD SuperAMOLED. Налице също е и защитно покритие Gorilla Glass 4. Батерията е вградена, което е за първи път в съществуването на моделната линия Galaxy S.

Предната камера е 5MP, предлагаща повече качество при по-слаба светлина. Задната камера е 16MP f1.9 OIS с доста подобрения дори спрямо Note 4. От Samsung дори си позволяват да направят директно сравнение с камерата на iPhone 6 Plus

samsung_glalaxy_S6_mwc_camera

Камерата на S6 има още една нова функция – бързо автоматично фокусиране на движещ се обект.

Стартът на продажбите ще започне от 10-ти април, като няма да е глобален, а постепенно ще се осъществява във все повече държави. Цветовите гами ще са White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum и Blue Topaz. Ще се предлагат модели с 32 GB, 64 GB и 128 GB потребителска памет.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *