Samsung представи следващото поколение S Health, вече съвместим и с други Android устройства

Samsung Electronics представи следващото поколение на приложението S Health, което предоставя на потребителите още по-интуитивни и лесни за използване функционалности. Обновеното приложение ще включва и съвместимост с други не-Samsung Android устройства.

S Health версия 4.5 е многофункционален съветник за воденето на здравословен начин на живот. С новия S Health потребителите ще могат да проследяват своите ежедневни физически активности, да получат треньорска подкрепа за постигане на целите за деня и да подобрят своите фитнес тренировки с подходяща програма.

samsung_s_health_2

С приложението S Health потребителите могат да си поставят цели като например „бъди по-активен“, „храни се по-здравословно“ и да получават съвети и награди за едно по-интерактивно изживяване. Могат да избират и конкретни програми, които да им помогнат за постигането на фитнес целите или цели за време при бягане – от първите 5 км за начинаещ бегач до 10 км за напредналите, включително гласови напътствия, които да насочват бягащия съобразно поставените цели.

Вградени сензори в Samsung Galaxy и Gear устройствата спомагат за следенето на пулс, направени крачки, изминато разстояние при ходене, бягане, колоездене, катерене, спорт, проследяване на съня, храненето, изпитата вода, кофеин, теглото, кръвното налягане, кръвната захар и насищане с кислород, така че потребителите да могат лесно да имат детайлен поглед върху своето физическо състояние и фитнес статус.

S Health поддържа лесна връзка с носимите устройства и смартфоните на Samsung, започвайки от Samsung Galaxy S3, като приложението вече е съвместимо и с не-Samsung Android устройства.

 Новото в S Health версия 4.5

  • Основният екран осигурява бърз преглед на дневните цели и дейности. Екранът е с възможност за персонализация, така че потребителите да могат лесно да задават собствени цели, да проверяват тяхното изпълнение и с един поглед да виждат най-новите стойности и резултати бързо и лесно.
  • Допълнителни здравни съвети*, базирани на категории, персонализирани спрямо интересите на потребителя.
  • Специализирани характеристики за проследяване на резултати за избрани спортове като например задаване на крачки, избиране на маршрут, обобщение на резултатите от тренировка, както и режим за пестене на енергия.
  • По-лесни и интуитивни начини за споделяне на тренировки в социалните мрежи
  • Допълнителна поддръжка за повече устройства**
    • Не-Samsung Android устройства
    • Всички Samsung смартфони след Galaxy S3 (включително)

*Здравните съвети са налични във Великобритания, САЩ и Корея

**Таблети и някои мобилни устройства може да не са съвместими. Някои функции може да не са налични в зависимост от региона/оператора/устройството. S Health версия 4.5 изисква Android OS 4.4 или следваща версия.

Наличност

Приложението и уиджет S Health са налични за всички собственици на Samsung флагман устройства, включително Galaxy S6 с Android 5.0. В момента приложението е достъпно в 150 страни и се поддържа на местен език в 80 страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *