Samsung показват всички новости около Note 10 в специален видеоклип

С появата си новите представители (да, два са, за първи път в историята на Galaxy Note) на продуктовата серия Galaxy Note добавят и/или променят не малка част от досега достъпните функционалности и характеристики за фамилията, налични чрез Galaxy Note 9. За по-голяма яснота и улесняване на потребителите, от Samsung са направили видеоклип, в който обръщат внимание на всичко ново и интересно:

 

Кoрейската компания съвсем логично започва с дизайна, като освен всичко друго, това е първият Note на компанията, което предлага над 90% дисплей заетост на лицевата страна на смартфона (90% screen-to-body ratio). Освен това новият S Pen позволява различни жестове за контрол над информацията на дисплея, както и възможност за бързо въвеждане на текст (ръкопис) и превръщането му в печатен вариант.

При камерата една от основните промени е Live Focus при заснемането на видеоклипове, както и функционалност SuperSteady за понижаване на “разклащането” и загубата на фокус при заснемане на много бързи и динамични клипове. Като става дума за бързо и динамично, компанията обръща внимание дори на новата версия на основният SoC – Exynos 9825. Разликите спрямо Exynos 9820 не са големи, но са направени изцяло в подобряване на нивото на производителност, независимо от поставената задача – това включва и бърз геймплей, а при наличието на 12GB RAM (максимални за модела 10+) и до 1.5GB място за данни (512GB вградени и до 1TB чрез външна карта microSD). Обръща се внимание и на възможността да си вземете модела с вградената поддръжка на 5G мрежа (стандартните Note10 и Note10+ не предлагат такава).

Батерията с капацитет от 4300mAh позволява апаратът да е активен минимум един ден, а срещу 30 минути заряд чрез новото зарядно устройство с мощност от 45W човек получава капацитет на батерията за един цял ден (вероятно нямат предвид да го включите да се зарежда при 0% налични).

Функционалността DeX също не е подмината, като при Note 10/+ е налице нов начин, без специална приставка. Единствено трябва да се използва приложеният към апаратите кабел за връзка между смартфона и компютъра ви, което ще превърне Note 10/+ в десктоп машина (факт е, трябва да се използват наличните клавиатура и монитор, но смартфона работи самостоятелно извън наличната десктоп или мобилна машина).

Не на последно място се споменава и дисплея – последно поколение Dynamic AMOLED с HDR10 и понижаване с до 40% на неприятната синя светлина.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *