Samsung подготвят Galaxy Mega 2

Преди повече от година бяха представени двата големи фаблета на Samsung, насочени към средния клас смартфони – Galaxy Mega 5.8 и Mega 6.3. Изглежда вече е време за наследника, като в случая се има предвид вероятен единствен наследник, носещ моделно име Galaxy Mega 2.

samsung_galaxy_mega_2_draft_specs

Новият модел ще е с дисплей с диагонал 5.9″, което го прави пряк наследник на Mega 5.8, а вероятно версията 6.3 просто няма да бъде продължена поради (може би) прекалено големия екран, който не се радваше на голяма популярност. Повишението на екрана с 0.1″ няма да се усети толкова, колкото по-добрата разделителна способност – 720p. Така Mega 2 ще може да предложи доста по-приятен екран, в комбинация с четириядрен чипсет (работна честота 1200 MHz) и графично ядро Adreno 306. Налице също са 2 GB RAM, както и 8 GB потребителска памет  (малко над 5 GB достъпни за потребителя).

Наред с това Galaxy Mega 2 ще предлага и 12MP основна камера и 5MP лицева камера, както и една от най-новите версии на операционната система Android – Kit-Kat 4.4.3.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *