Samsung подготвят Android 5.0 ъпдейт дори за Galaxy S4

Една доста интересна и донякъде изненадваща новина се появи при колегите от GSMArena.com, свързана с ъпдейт плановете на Samsung, що се отнася до смартфоните, фаблетите и операционната система Android 5.0. Финландският сайт на Samsung съдържа информация за актуалните планове на корейският производител за европейските версии на почти всички актуални апарати с моделно име Galaxy (а и не само). И макар доста от тях вече да са се сдобили с последният си ъпдейт, някои от по-старите модели изненадващо ще получат и “близалката” Android 5.0.

samsung_update_lolipop5

Става дума главно за Galaxy S4 и Galaxy Note 2, които са апарати от преди 2 години и по принцип не би трябвало да видят по-нов официален ъпдейт от вече наличният Android 4.4.2. Както добре се вижда, Единствено Galaxy S4 и Galaxy S5 mini към момента са със заявено продължение към Android 5.0. Тук също толкова интересно е липсата на информация за Galaxy S5, който обаче по всяка вероятност също ще получи Android 5.0 в близко бъдеще.

Що се отнася до серията Galaxy Note, при нея всички модели от Note 2 до най-новият Note 4 рано или късно ще се сдобият с Android 5.0.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *