Samsung подготвят за пазарно предлагане Galaxy J5 и J7

След като стартираха с предлагане на нова продуктова линия смартфони Galaxy A, сега Samsung са решили да попълнят няколко модела и в продуктова линия Galaxy J. Един такъв смартфон вече е известен, а именно най-слабият представител на J-серията Galaxy J1. Изглежда е време за появата и на по-сериозни варианти, които ще носят моделни имена Galaxy J5 и Galaxy J7.

samsung_galaxy_j5_j7

Става дума за смартфоните SM-J500F и SM-J700F, които няма да претендират със сериозни технически възможности, но и цената им ще бъде съобразена с този факт. J5-цата ще предлага 5″ дисплей с резолюция 720p, 1 GB RAM и чипсет Snapdragon 410. Към възможностите на смартфона трябва да прибавим и 8 GB потребителска памет и батерия с капацитет 2600 mAh. Камерите са две, съответно основна 13MP и лицева 5 MP.

Моделът Galaxy J7 изглежда по-интересен, не само заради големият дисплей от 5.5″ с резолюция 720p, но и със своят осемядрен чипсет – не, не познахте, не става дума за поредният апарат с MediaTek MTK6592. При J7-цата на платката ще е запоен Marvell PXA1936 – 8 ядра Cortex-A53 с работна честота до 1.5 GHz. Поради по-големият размер на смартфона налице ще е и по-“обемна” батерия – капацитетът й е 3000 mAh. Основната и лицева камери са същите, както при J5 – 13MP и 5 MP.

И двата смартфона се очаква да се появят директно управлявани от Android 5.1, а моделната линия може би съвсем скоро ще предложи и още един вариант в лицето на Galaxy J3.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *