Samsung официално представят Galaxy S5 mini

Наред с големия брат Galaxy S5 от днес е налице и неговата mini версия, възприела логичното моделно име Galaxy S5 mini (SM-G800F). Макар да не споделя изцяло хардуерните възможности на големия си батко, новия Galaxy S5 mini със сигурност има какво да покаже. Със своите размери от 131.1мм х 64.8мм х 9.1мм, S5 mini определено не е най-тънкия “мини”, който от Samsung са ни предлагали.

samsung_galaxy_s5_mini_1

Samsung Galaxy S5 mini запазва своята “мини” форма и предлага 4.5″ SuperAMOLED дисплей с очаквана резолюция 720p и защитно покритие Gorilla Glass 3. Чипсетът е четириядрен с работна честота 1.4 GHz, а оперативната памет е 1.5 GB. Към това можем да прибавим и 16 GB потребителска памет (достъпни вероятно ще са не повече от 12 GB), както и възможност за нейното разширение чрез слот за карти microSD. Батерията на S5 mini е с капацитет 2100 mAh. Поддържа се както Wi-Fi N, така и LTE и Bluetooth 4.0.

samsung_galaxy_s5_mini_2

За щастие S5 mini притежава почти всички нововъведения, които видяхме при Galaxy S5 – IP67 сертификат за прахо- и водоустойчивост, както и сензор за отпечатъци. Технологията Ultra Power Saving също е налице, както и S Health, Kids Mode, Private Mode. За съжаление камерата няма да е повторение от Galaxy S5 и е 8MP с поддръжка на запис на 1080P видео.

Определени страни ще получат и версията DUOS с поддръжка на две SIM карти.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *