Samsung официално представиха Galaxy S7 и S7 Edge

Ден преди стартът на MWC 2016 и от Samsung се бяха подготвили за официален анонс на ново поколение смартфони чрез традиционното събитие Samsung Unpacked. Този път ред (както се очакваше) е на двата нови модела Galaxy S – S7 и S7 Edge.

galaxy_s7_1

Една от изненадите при Galaxy S7 е размера на дисплея – въпреки очакванията за поне 5.2″ дисплей, от Samsung решиха да заложат на 5.1″ QHD (2560 x 1440) матрица с плътност от “само” 577 dpi. При Galaxy S7 Edge извитият дисплей е по-голям, 5.5″ със същата QHD разделителна способност. Това е една от наистина малкото разлики между S7 и S7 Edge.

galaxy_s7_2

И двата нови смартфона притежават чипсет Exynos 8890 за пазарите в Азия и САЩ, като за Европа потребителите вероятно ще получат алтернативният схемен набор – Snapdragon 820 (също произведен от Samsung върху 14nm технологичен процес). Оперативната памет е 4 GB, а потребителската такава е 32 GB или 64 GB, но отново (както и при моделите преди S6) имаме слот за карти microSD с поддръжка на поне 200 GB карти.

galaxy_s7_e

Що се отнася до основната камера, която според слуховете се очакваше да е 12MP, е също толкова впечатляваща, колкото и останалата част от хардуера на S7 и S7 Edge. Макар да е “само” 12MP, налице е технологията “Dual Pixel” (за която ще стане дума по-подробно в нашият материал относно S7 и S7 Edge, когато ги получим за тест), както и апертура f/1.7. Според Samsung камерата ще е много впечатляваща както при дневни снимки, така и при такива с по-ограничено осветление. По време на представянето на S7 и S7 Edge корейците показаха снимка-сравнение между S7 и iPhone 6S Plus:

galaxy_s7_6sp

Батерията на двата апарата (както се очакваше според слуховете) е с различен капацитет – 3000 mAh за Galaxy S7 и 3600 mAh за Galaxy S7 Edge. USB конектора е версия 2.0, като корейците засега не са се решили да преминат към 3.0 Type-C. Освен всичко друго налице ще е и опцията Wireless Fast Charging за бързо безжично зареждане.

Двата нови модела Galaxy S7 притежават и сертификат IP68 за водо- и прахоустойчивост. Смартфоните ще работят под управлението на Android 6.0 и разбира се обновена версия на TouchWiz.  Стартът на продажбите на S7 и S7 Edge се очаква да се случи на 11-ти март.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *