Samsung официално представиха Galaxy Note 7… отново.

След цялата “история” около проблемите на Galaxy Note 7, сега е ред да видим неговият повторен анонс… или поне на смартфон, който наистина много прилича на Note 7. Новият апарат на Samsung носи моделно име Galaxy Note FE (Fan Edition) и реално съществува само защото потребителите-фенове на Samsung го поискаха. Към момента “тиража” за Южна Корея е едва 400 000 броя, като все още не е ясно дали все пак и Европа и Северна Америка ще имат възможност да видят Note FE в продажби и на съответните мобилни пазари.

От софтуерна страна Note Fan Edition е получил всичко ново, което Samsung вече представиха чрез Galaxy S8 и S8+, докато на ниво хардуер промяната е в капацитета на батерията – вместо познатите от Note 7 3500 mAh, при Note FE “достъпни” ще са 3200 mAh. Останалата част от хардуера е добре позната – чипсет Exynos Octa 8890, 4 GB RAM и 64 GB потребителска памет, както и 5.7″ QHD 2560×1440 дисплей SuperAMOLED. Основната камера е познатата от Galaxy S7/Edge 12MP.

Продажбите стартират в Южна Корея с цена еквивалентна на около $600, като Samsung тепърва ще обмислят дали да пускат Note FE и по други мобилни пазари.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *