Samsung обявиха официално Exynos 5 Octa – A15+A7s

В рамките на CES2013 от Samsung решиха да обявят и най-новият си високопроизводителен чипсет, носещ моделно име Exynos 5 Octa и базиран на технологията big.LITTLE. Новият Exynos 5 Octa предлага общо осем процесорни ядра – четири високопроизводителни Cortex-A15 и четири “енергийно-ефективни” Cortex A7s. Новият SoC е с обещание за до 70% по-ниска консумация в сравнение с Exynos 5 Dual, използван в Google Nexus 10 и Samsung Chromebook.

По-слабите четири ядра A7s ще се използват в случаите, когато не се изисква сериозна процесорна мощност, а в останалите случаи висока производителност ще осигуряват четирите A15-ки. Според информацията от Samsung новият чипсет Exynos 5 Octa ще предложи и два пъти по-висока графична производителност в сравнение с Exynos 4 Quad (основната движеща сила в Galaxy S3 и Note II). Все още няма информация с кои устройства на Samsung ще започне и използването на Exynos 5 Octa, но по всяка вероятност Galaxy S4 ще е едно от тях.


One thought on “Samsung обявиха официално Exynos 5 Octa – A15+A7s

  • 10.01.2013 at 15:39
    Permalink

    доста добра идея мисля, да се надяваме системата да работи добре и батерията да не увяхват на 2-рия ден при минимална употреба

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *