Samsung “обновиха” Galaxy A10 до Galaxy A10s

Най-младшият представител на актуалната серия смартфони Galaxy A-Series бе официално обновен, или най-малкото допълнен с нов вариант – Galaxy A10s. Разликите, макар и не фрапиращо сериозни, позволяват на A10s да е по-атрактивен и по-адекватен на “мобилната реалност” през 2019 година.

Новият Galaxy A10s разполага все така с дисплей 6.2″ Infinity-V HD+, но външните размери на устройството са леко изменени, спрямо А10-тката. A10s е една идея по-висок, докато широчината и дебелината реално се запазват същите (освен, ако 1-2 десети от милиметъра не са от съществено значение за вас), наред с теглото от 168гр. Обемът на оперативната памет и тази за потребителски данни се запазват – съответно 3GB и 32GB. Основният SoC при A10s също е различен – макар налице да са осем ядра, конбинацията тук е 4х 2.0GHz + 4x 1.5GHz (при А10 и Exynos 7884 са налични две бързи ядра Cortex-A73), като по всяка вероятност говорим за 8хCortex A53/55.

Основната камера вече е “двойна”, като е добавен 2MP сензор за снимки с ефекти “bokeh”. Главният сензор все така е 13MP. От своя страна лицевата камера е претърпяла своето обновяване до 8MP. Под основната камера е добавен и сензор за пръстови отпечатъци.

По-видима промяна виждаме и при батерията на устройството – налице са вече 4000 mAh, а съвсем логично апаратът работи под управлението на Android 9 и One UI.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *